
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 85 g musztardy francuskiej
- 65 g musztardy Dijon
- 70 g jogurtu naturalnego
- 30 g majonezu
- ½ - 1 łyżeczka cukru
- ¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 600 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas, odsączonych z zalewy, uprzednio namoczonych w wodzie, pokrojonych na 5-6 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1192 kJ / 284 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Korzenny śledź z jabłkiem
2 Std. 30 Min
Śledzie w sosie makowym
1 Std. 30 Min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 Std. 15 Min
Tatar ze śledzia
10 Min
Paprykarz ze śledziem
1 Std. 30 Min
Śledzie po cygańsku
2 godz. 20 min
Śledzie po wiejsku
25 Std. 10 Min
Śledzie po kaszubsku
13 Std. 45 Min
Śledzie po wileńsku
13 Std. 45 Min
Hekele
2u. 40min
Śledzie w zalewie paprykowej
2 Std. 45 Min
Śledzie w kożuchu
1 godz.