
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 85 g musztardy francuskiej
- 65 g musztardy Dijon
- 70 g jogurtu naturalnego
- 30 g majonezu
- ½ - 1 łyżeczka cukru
- ¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 600 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas, odsączonych z zalewy, uprzednio namoczonych w wodzie, pokrojonych na 5-6 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1192 kJ / 284 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min
Śledzie po cygańsku
2 godz. 20 min
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Schab chrzanowy
2 godz. 30 min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 godz. 45 min
Hekele
2 godz. 40 min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Śledzie w sosie makowym
1 godz. 30 min
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Śledzie w zalewie paprykowej
2 godz. 45 min
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min