Urządzenia i Akcesoria
Śledzie w sosie musztardowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 10 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
85 g musztardy francuskiej
-
65 g musztardy Dijon
-
70 g jogurtu naturalnego
-
30 g majonezu
-
½ - 1 łyżeczka cukru
-
¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
600 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas odsączonych z zalewy, uprzednio namoczonych w wodzie, pokrojonych na 5-6 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
19.9 g
Kalorie
1192 kJ /
284 kcal
Tłuszcz
19.6 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
8.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Tatar ze śledzia
10 min
Paprykarz ze śledziem
1 godz. 30 min
Śledzie po cygańsku
2 godz. 20 min
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Śledzie w zalewie paprykowej
2 godz. 45 min
Hekele
2 godz. 40 min
Śledzie w sosie makowym
1 godz. 30 min
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 godz. 45 min