Śledzie w sosie musztardowym

Śledzie w sosie musztardowym

4.2 360 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 10 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 85 g musztardy francuskiej
  • 65 g musztardy Dijon
  • 70 g jogurtu naturalnego
  • 30 g majonezu
  • ½ - 1 łyżeczka cukru
  • ¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 600 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas odsączonych z zalewy, uprzednio namoczonych w wodzie, pokrojonych na 5-6 cm kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 19.9 g
Kalorie 1192 kJ / 284 kcal
Tłuszcz 19.6 g
Błonnik 0.8 g
Węglowodany 8.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...