Śledzie po wiejsku

Śledzie po wiejsku

4.2 39 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 25 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

  • ogórków kiszonych pokrojonych w 1-2 mm plastry
    70 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm plastry
    50 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • wrząca woda ilość do zalania cebuli
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    70 g
  • wody
    300 g
  • liść laurowy, suszony
    3
  • ziarna ziela angielskiego
    4
  • cukru
    10 g
  • ziaren pieprzu czarnego
    ½ łyżeczki
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • octu 10% (patrz wskazówka)
    90 - 110 g
  • filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 5 cm kawałki
    500 - 600 g
  • olej lniany tłoczony na zimno, ilość do zalania śledzi
    olej rzepakowy, ilość do zalania śledzi

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 652 kcal / 2729.8 kJ
Białko 33.2 g
Tłuszcz 49 g
Węglowodany 23.8 g
Błonnik 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...