Śledzie po wiejsku
TM5 TM6

Śledzie po wiejsku

4.2 (35 ocen)

Składniki

  • 70 g ogórków kiszonych, pokrojonych w 1-2 mm plastry
  • 50 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm plastry
  • 150 g cebuli, przekrojonej na pół
  • wrząca woda, ilość do zalania cebuli
  • 70 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 300 g wody
  • 3 liść laurowy, suszony
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 10 g cukru
  • ½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
  • ¾ łyżeczki soli
  • 90 - 110 g octu, 10% (patrz wskazówka)
  • 500 - 600 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas, opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 5 cm kawałki
  • olej lniany, tłoczony na zimno, ilość do zalania śledzi
    lub olej rzepakowy, ilość do zalania śledzi

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2729.8 kJ / 652 kcal
Białko
33.2 g
Węglowodany
23.8 g
Tłuszcz
49 g
Błonnik
3.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy