Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli

Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli

4.3 111 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

  • czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    500 g
  • oleju rzepakowego
    30 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    50 g
    50 g cukru
  • octu balsamicznego
    60 - 70 g
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczka
  • kolendry, mielonej (opcjonalnie)
    ¼ łyżeczki
  • goździki
    3
  • soli
    1 płaska łyżeczka
  • filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
    450 - 500 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 288.5 kcal / 1207.8 kJ
Białko 17.8 g
Tłuszcz 18.2 g
Węglowodany 15.4 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...