Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g oleju rzepakowego
-
50
g cukru trzcinowego, nierafinowanego
lub 50 g cukru - 60 - 70 g octu balsamicznego
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- ¼ łyżeczki kolendry, mielonej (opcjonalnie)
- 3 goździki
- 1 płaska łyżeczka soli
- 450 - 500 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas, opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1207.8 kJ / 288.5 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulpety z karpia w galarecie
4h 10min
Śledzie po wileńsku
13h 45min
Paprykarz ze śledziem
1 godz. 30 min
Korzenny śledź z jabłkiem
2h 30min
Śledzie w sosie makowym
1 godz. 30 min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 min
Śledzie po kaszubsku
13h 45min
Hekele
2h 40min
Tatar ze śledzia
10min
Śledzie w sosie musztardowym
10h 15min
Śledzie po cygańsku
2 godz. 20 min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1h