
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
- 30 g oleju rzepakowego
-
50
g cukru trzcinowego, nierafinowanego
lub 50 g cukru - 60 - 70 g octu balsamicznego
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- ¼ łyżeczki kolendry, mielonej (opcjonalnie)
- 3 goździki
- 1 płaska łyżeczka soli
- 450 - 500 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 288.5 kcal / 1207.8 kJ
- Białko
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Pulpety z karpia w galarecie
4 godz. 10 min
Tatar ze śledzia
10 min
Paprykarz ze śledziem
1 godz. 30 min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 min
Śledzie po cygańsku
2 godz. 20 min
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Hekele
2 godz. 40 min
Śledzie w sosie musztardowym
10 godz. 15 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.