Urządzenia i Akcesoria
Paprykarz ze śledziem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
-
1000 g wody
-
30 g oleju
-
120 g ryżu białego
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
50 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki50 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
200 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
1 łyżeczka cukru
-
1 szczypta cynamonu, mielonego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
300 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 2 cm kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8.7 g
Kalorie
725 kJ /
173.3 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
18.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚLEDZIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1 godz.
Musztarda pomarańczowa
15 min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Śledzie po cygańsku
2 godz. 20 min
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Paprykarz à la szczeciński
45 min
Śledzie w sosie musztardowym
10 godz. 15 min
Śledzie w zalewie paprykowej
2 godz. 45 min
Hekele
2 godz. 40 min
Ryba po kaszubsku
30 min