Paprykarz ze śledziem
TM5 TM6

Paprykarz ze śledziem

4.3 (166 ocen)

Składniki

  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 120 g ryżu białego
  • 70 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 50 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
    lub 50 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 100 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 200 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta cynamonu, mielonego
  • 300 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas, opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 2 cm kawałki
  • sól, ilość do smaku
  • pieprz czarny, mielony, ilość do smaku

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
731.6 kJ / 174.8 kcal
Białko
9.2 g
Węglowodany
16.6 g
Tłuszcz
8.6 g
Błonnik
1.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy