Paprykarz ze śledziem

Paprykarz ze śledziem

4.3 178 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji

Składniki

  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 120 g ryżu białego
  • 70 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 50 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
    50 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 200 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta cynamonu, mielonego
  • 300 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 2 cm kawałki
  • sól ilość do smaku
  • pieprz czarny, mielony ilość do smaku

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 174.8 kcal / 731.6 kJ
Białko 9.2 g
Tłuszcz 8.6 g
Węglowodany 16.6 g
Błonnik 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...