
Urządzenia i Akcesoria
Śledzie po japońsku
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
wody400 g
-
jajka3
-
zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego120 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół80 g
-
jabłka, kwaśnego bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki150 g
-
ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki130 g
-
majonezu plus dodatkowa ilość do dekoracji100 g
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, świeżo mielony do smaku
-
filety ze śledzi, solone, a’la Matjas w oleju, odsączone, przekrojone wzdłuż na pół3
-
koperek, świeży tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
214.8 kcal /
899.5 kJ
Białko
7.7 g
Tłuszcz
17.8 g
Węglowodany
8.7 g
Błonnik
2.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚLEDZIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Łosoś w galarecie
3 godz. 50 min
Śledzie w sosie makowym
1 godz. 30 min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Warstwowa sałatka śledziowa z groszkiem i papryką
3 godz. 30 min
Śledzie po cygańsku
2 godz. 20 min
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Śledzie w sosie musztardowym
10 godz. 15 min
Śledzie w zalewie paprykowej
2 godz. 45 min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 godz. 45 min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1 godz. 25 min