
Urządzenia i Akcesoria
Śledzie w zalewie paprykowej
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki60 - 80 g
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
czerwonej papryki pokrojonej na kawałki200 g
-
oleju rzepakowego20 g
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarna ziela angielskiego4
-
koncentratu pomidorowego75 g
-
cukru35 g
-
octu spirytusowego 10%5 - 10 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
papryki ostrej, mielonej1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
268 kcal /
1122 kJ
Białko
18.5 g
Tłuszcz
16.7 g
Węglowodany
13.1 g
Błonnik
1.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚLEDZIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Śledzie w sosie makowym
1 godz. 30 min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Warstwowa sałatka śledziowa z groszkiem i papryką
3 godz. 30 min
Paprykarz ze śledziem
1 godz. 30 min
Śledzie po cygańsku
2 godz. 20 min
Śledzie po japońsku
45 min
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Hekele
2 godz. 40 min
Śledzie w sosie musztardowym
10 godz. 15 min
Ryba po kaszubsku
30 min