Śledzie w zalewie paprykowej

Śledzie w zalewie paprykowej

4.6 57 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
6 porcji

Składniki

  • 60 - 80 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
  • 200 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 200 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 75 g koncentratu pomidorowego
  • 35 g cukru
  • 5 - 10 g octu spirytusowego 10%
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 500 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 18.5 g
Kalorie 1122 kJ / 268 kcal
Tłuszcz 16.7 g
Błonnik 1.9 g
Węglowodany 13.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...