Śledzie w zalewie paprykowej
TM5 TM6

Śledzie w zalewie paprykowej

4.6 (50 ocen)

Składniki

  • 60 - 80 g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki
  • 200 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 200 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 75 g koncentratu pomidorowego
  • 35 g cukru
  • 5 - 10 g octu, spirytusowego 10%
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 500 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas, opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1122 kJ / 268 kcal
Białko
18.5 g
Węglowodany
13.1 g
Tłuszcz
16.7 g
Błonnik
1.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy