Śledzie w zalewie paprykowej

Śledzie w zalewie paprykowej

4.6 55 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
6 porcji

Składniki

  • ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
    60 - 80 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    200 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
    200 g
  • oleju rzepakowego
    20 g
  • liście laurowe, suszone
    2
  • ziarna ziela angielskiego
    4
  • koncentratu pomidorowego
    75 g
  • cukru
    35 g
  • octu spirytusowego 10%
    5 - 10 g
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • papryki ostrej, mielonej
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
    500 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 268 kcal / 1122 kJ
Białko 18.5 g
Tłuszcz 16.7 g
Węglowodany 13.1 g
Błonnik 1.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...