Śledzie po cygańsku

Śledzie po cygańsku

4.3 18 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

  • ⅔ ząbka czosnku
  • 5 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 80 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 25 g oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
    25 g oleju rzepakowego
  • 80 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
    80 g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki
  • 100 g ketchupu
  • 15 g ostrej musztardy
  • ⅔ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ⅓ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ½ łyżeczki cukru
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego (opcjonalnie)
  • 350 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 2 cm kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 585.4 mg
Białko 15.7 g
Kalorie 952.4 kJ / 227.6 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Węglowodany 10.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...