
Urządzenia i Akcesoria
Korzenny śledź z jabłkiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas500 g
-
woda do namoczenia śledzi
-
białego octu winnego6 łyżek
-
jabłek pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych200 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki250 g
-
cukru2 łyżki
-
ziaren pieprzu czarnego2 łyżeczki
-
białej gorczycy2 łyżeczki
-
goździków10 - 12
-
ziaren ziela angielskiego6
-
liście laurowe, suszone2 - 3
-
laska cynamonu1
-
nasion kolendry1 łyżeczka
-
oleju rzepakowego300 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
640.5 kcal /
2679.8 kJ
Białko
16 g
Tłuszcz
58.2 g
Węglowodany
15.6 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Sód
80 mg