Korzenny śledź z jabłkiem

Korzenny śledź z jabłkiem

4.4 402 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

  • filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas
    500 g
  • woda do namoczenia śledzi
  • białego octu winnego
    6 łyżek
  • jabłek pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
    200 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    250 g
  • cukru
    2 łyżki
  • ziaren pieprzu czarnego
    2 łyżeczki
    2 łyżeczki ziaren pieprzu kolorowego
  • białej gorczycy
    2 łyżeczki
  • goździków
    10 - 12
  • ziaren ziela angielskiego
    6
  • liście laurowe, suszone
    2 - 3
  • laska cynamonu
    1
  • nasion kolendry
    1 łyżeczka
  • oleju rzepakowego
    300 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 640.5 kcal / 2679.8 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 58.2 g
Węglowodany 15.6 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Sód 80 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...