Urządzenia i Akcesoria
Korzenny śledź z jabłkiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
500 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas
-
woda do namoczenia śledzi
-
6 łyżek białego octu winnego
-
200 g jabłek pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
-
250 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 łyżki cukru
-
2 łyżeczki ziaren pieprzu kolorowego2 łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
-
2 łyżeczki białej gorczycy
-
10 - 12 goździków
-
6 ziaren ziela angielskiego
-
2 - 3 liście laurowe, suszone
-
1 laska cynamonu
-
1 łyżeczka nasion kolendry
-
300 g oleju rzepakowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
80 mg
Białko
16 g
Kalorie
2679.8 kJ /
640.5 kcal
Tłuszcz
58.2 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
15.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Śledzie po japońsku
45 min
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Śledzie w sosie musztardowym
10 godz. 15 min
Karp na słodko w galarecie
7 godz. 35 min
Hekele
2 godz. 40 min
Śledzie w sosie makowym
1 godz. 30 min
Pulpety z karpia w galarecie
4 godz. 10 min
Kutia
24 godz. 50 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.