
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas
- woda do namoczenia śledzi
- 6 łyżek białego octu winnego
- 200 g jabłek pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
- 250 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 2 łyżki cukru
-
2
łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
lub 2 łyżeczki ziaren pieprzu kolorowego - 2 łyżeczki białej gorczycy
- 10 - 12 goździków
- 6 ziaren ziela angielskiego
- 2 - 3 liście laurowe, suszone
- 1 laska cynamonu
- 1 łyżeczka nasion kolendry
- 300 g oleju rzepakowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 640.5 kcal / 2679.8 kJ
- Białko
- 16 g
- Tłuszcz
- 58.2 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Sód
- 80 mg