Korzenny śledź z jabłkiem
TM5 TM6

Korzenny śledź z jabłkiem

4.5 (127 ocen)

Składniki

  • 500 g filetów ze śledzi, à la Matjas, solonych
  • woda, do namoczenia śledzi
  • 6 łyżek białego octu winnego
  • 200 g jabłek, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
  • 250 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki ziarenek czarnego pieprzu
  • 2 łyżeczki białej gorczycy
  • 10 - 12 goździków
  • 6 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 - 3 liście laurowe
  • 1 laska cynamonu
  • 1 łyżeczka nasion kolendry
  • 300 g oleju rzepakowego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3172 kJ / 758 kcal
Białko
25.5 g
Węglowodany
11.2 g
Tłuszcz
69.6 g
Błonnik
1.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy