Urządzenia i Akcesoria
Łosoś na kremowym szpinaku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
40 g sera parmezan
-
olej do natłuszczenia
-
500 g wody
-
6 filetów z łososia, świeżych (120-150 g każdy)
-
3 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty pieprzu syczuańskiego (patrz wskazówka)
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
4 - 5 ząbków czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
450 g liści szpinaku baby, świeżych
-
300 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2224.6 mg
Białko
42.7 g
Kalorie
2454.9 kJ /
586.7 kcal
Tłuszcz
43.7 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
15.2 g
Węglowodany
8.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 min
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35 min
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
50 min
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 min
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 min
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 min
Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
45 min
Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami
50 min
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
1 godz. 20 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min