Wersje kompatybilne
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 400 g ziemniaków, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
- 1 łyżeczka soli
- 2 filety z łososia, świeże, bez skóry (150 g każdy)
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- ½ cytryny, pokrojonej w 3 mm plastry
- 250 - 300 g różyczek brokułu, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 4 gałązki koperku, świeżego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 50 g serka kremowego, śmietankowego
- 15 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2519.5 kJ / 602 kcal
- Białko
- 40.5 g
- Węglowodany
- 53.5 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 954.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cytrynowo-koperkowy łosoś z pieczonymi warzywami
45min
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50min
Filety rybne z ziemniakami i szpinakiem w sosie śmietanowym
45min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30min
Łosoś z cytrynowym sosem holenderskim, szparagami i ryżem
45min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50min
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
50min
Łosoś na kremowym szpinaku
50min
Ryba na parze z zielonym purée
50min
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40min