Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
400 g ziemniaków pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
2 filety z łososia, świeże, bez skóry (150 g każdy)
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
½ cytryn pokrojonej w 3 mm plastry
-
250 - 300 g różyczek brokułu pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
4 gałązki koperku, świeżego plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
50 g serka kremowego śmietankowego
-
15 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
954.5 mg
Białko
40.5 g
Kalorie
2519.5 kJ /
602 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
53.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Filety rybne z ziemniakami i szpinakiem w sosie śmietanowym
45 min
Łosoś z warzywami; Sos holenderski
40 min
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 min
Łosoś na kremowym szpinaku
50 min
Cytrynowo-koperkowy łosoś z pieczonymi warzywami
45 min
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
50 min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 min
Łosoś na parze po azjatycku
1 godz.
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 min
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min