
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
400 g ziemniaków pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
2 filety z łososia, świeże, bez skóry (150 g każdy)
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
½ cytryny pokrojonej w 3 mm plastry
-
250 - 300 g różyczek brokułu pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
4 gałązki koperku, świeżego plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
50 g serka kremowego śmietankowego
-
15 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
602 kcal /
2519.5 kJ
Białko
40.5 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
53.5 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
954.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 Min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 Min
Łosoś na kremowym szpinaku
50 Min
Łosoś z cytrynowym sosem holenderskim, szparagami i ryżem
45 Min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 Min
Łosoś na parze z pesto, ryż i fasolka szparagowa (BLW, dla dzieci)
35 Min
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
50 Min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 Min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 Min
Ryba pod kruszonką z pomidorowym ryżem
45 Min
Ryba na parze z zielonym purée
50 Min
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 Min