Urządzenia i Akcesoria
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
1 cytryna ekologiczna
-
10 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
500 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
600 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
4 filety z łososia, świeże, bez skóry (120-200 g każdy)
-
1 szczyptę pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
300 g pieczarek pokrojonych w plastry
-
50 g białego wina, wytrawnego
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
200 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1147.4 mg
Białko
29.5 g
Kalorie
2857.3 kJ /
682.9 kcal
Tłuszcz
46.3 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
22.6 g
Węglowodany
37.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łosoś na kremowym szpinaku
50 min
Łosoś zapiekany z ziemniakami i jarmużem
1 godz. 10 min
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 min
Ryba z ziemniakami z sosem pomidorowym
50 min
Dorsz w papilotach z sosem mascarpone
45 min
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 min
Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem
30 min
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35 min
Farfalle z łososiem i pesto
45 min
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 min
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 min