Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami

Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami

4.2 478 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • cytryna ekologiczna
    1
  • masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    10 g
  • wody
    500 g
  • soli plus dodatkowa ilość do smaku
    1 ½ łyżeczki
  • ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
    600 g
  • filety z łososia, świeże, bez skóry (120-200 g każdy)
    4
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
    1 szczyptę
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    100 g
  • pieczarek pokrojonych w plastry
    300 g
  • białego wina, wytrawnego
    50 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    150 g
  • serka kremowego podzielonego na kawałki
    200 g
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    2 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 682.9 kcal / 2857.3 kJ
Białko 29.5 g
Tłuszcz 46.3 g
Węglowodany 37.8 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 22.6 g
Sód 1147.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...