
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
cytryna ekologiczna1
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia10 g
-
wody500 g
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku1 ½ łyżeczki
-
ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki600 g
-
filety z łososia, świeże, bez skóry (120-200 g każdy)4
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do smaku1 szczyptę
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół100 g
-
pieczarek pokrojonych w plastry300 g
-
białego wina, wytrawnego50 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu150 g
-
serka kremowego podzielonego na kawałki200 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
682.9 kcal /
2857.3 kJ
Białko
29.5 g
Tłuszcz
46.3 g
Węglowodany
37.8 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
22.6 g
Sód
1147.4 mg