
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
1 cytryna ekologiczna
-
10 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
500 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
600 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
4 filety z łososia, świeże, bez skóry (120-200 g każdy)
-
1 szczyptę pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
300 g pieczarek pokrojonych w plastry
-
50 g białego wina, wytrawnego
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
200 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
682.9 kcal /
2857.3 kJ
Białko
29.5 g
Tłuszcz
46.3 g
Węglowodany
37.8 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
22.6 g
Sód
1147.4 mg