Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami

Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami

4.2 481 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 1 cytryna ekologiczna
  • 10 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 500 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
  • 600 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 4 filety z łososia, świeże, bez skóry (120-200 g każdy)
  • 1 szczyptę pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
  • 100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 300 g pieczarek pokrojonych w plastry
  • 50 g białego wina, wytrawnego
  • 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 200 g serka kremowego podzielonego na kawałki
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 682.9 kcal / 2857.3 kJ
Białko 29.5 g
Tłuszcz 46.3 g
Węglowodany 37.8 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 22.6 g
Sód 1147.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...