
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cytryna ekologiczna
- 10 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 500 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
- 600 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 4 filety z łososia, świeże, bez skóry (120-200 g każdy)
- 1 szczyptę pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
- 100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
- 300 g pieczarek pokrojonych w plastry
- 50 g białego wina, wytrawnego
- 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 200 g serka kremowego podzielonego na kawałki
- 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 682.9 kcal / 2857.3 kJ
- Białko
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 46.3 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.6 g
- Sód
- 1147.4 mg