
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
Łosoś
-
wody1000 g
-
soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia ryby1 łyżeczka
-
ryżu długoziarnistego250 g
-
dzwonków łososia, świeżych (ok. 150 g szt.)6
-
pieprz czarny, mielony do przyprawienia ryby
-
koperek, świeży ok. 0,5 pęczka
-
cytryna pokrojona w plastry
Sos
-
woda do uzupełnienia naczynia (opcjonalnie)
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
serka śmietankowego podzielonego na kawałki200 g
-
mąki pszennej20 g
-
musztardy średnioostrej2 łyżeczki
-
cukru1 szczypta
-
mieszanych ziół, świeżych posiekanych (np. pietruszki, koperku, szczypiorku, bazylii, estragonu)2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
549.7 kcal /
230 kJ
Białko
35.3 g
Tłuszcz
28.7 g
Węglowodany
38.2 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Sód
862.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY NA POWITANIE
19 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Łosoś tikka z ryżem i fasolką szparagową
40 min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 min
Łosoś na kremowym szpinaku
50 min
Łosoś zapiekany z ziemniakami i jarmużem
1 godz. 10 min
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45 min
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 godz. 5 min
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 min
Łosoś na parze po azjatycku
1 godz.
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 min
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
50 min
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 min