Urządzenia i Akcesoria
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
Łosoś
-
1000 g wody
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia ryby
-
250 g ryżu długoziarnistego
-
6 dzwonków łososia, świeżych (ok. 150 g szt.)
-
pieprz czarny, mielony do przyprawienia ryby
-
koperek, świeży ok. 0,5 pęczka
-
cytryna pokrojona w plastry
Sos
-
woda do uzupełnienia naczynia (opcjonalnie)
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g serka śmietankowego podzielonego na kawałki
-
20 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki musztardy średnioostrej
-
1 szczypta cukru
-
2 łyżki mieszanych ziół, świeżych posiekanych (np. pietruszki, koperku, szczypiorku, bazylii, estragonu)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
862.2 mg
Białko
35.3 g
Kalorie
230 kJ /
549.7 kcal
Tłuszcz
28.7 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Węglowodany
38.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY NA POWITANIE
19 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem
45 min
Łosoś na kremowym szpinaku
50 min
Dorsz z aïoli i warzywami
50 min
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Łosoś w sosie z fenkułu z pomarańczą
1 godz. 25 min
Dorsz w papilotach z sosem mascarpone
45 min
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 min
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
50 min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 godz. 5 min
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 min