
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
Łosoś
-
wody1000 g
-
soli plus dodatkowa ilość do przyprawienia ryby1 łyżeczka
-
ryżu długoziarnistego250 g
-
dzwonków łososia, świeżych (ok. 150 g szt.)6
-
pieprz czarny, mielony do przyprawienia ryby
-
koperek, świeży ok. 0,5 pęczka
-
cytryna pokrojona w plastry
Sos
-
woda do uzupełnienia naczynia (opcjonalnie)
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
serka śmietankowego podzielonego na kawałki200 g
-
mąki pszennej20 g
-
musztardy średnioostrej2 łyżeczki
-
cukru1 szczypta
-
mieszanych ziół, świeżych posiekanych (np. pietruszki, koperku, szczypiorku, bazylii, estragonu)2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
549.7 kcal /
230 kJ
Białko
35.3 g
Tłuszcz
28.7 g
Węglowodany
38.2 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Sód
862.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY NA POWITANIE
19 Przepisów
Polska
Polska