
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
filetów z łososia, świeżych bez skóry (4 filety po 125-150 g)500 - 600 g
-
sól ilość do oprószenia łososia
-
pieprz cytrynowy ilość do oprószenia łososia
-
cebuli przekrojonej na pół160 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
oliwy z oliwek10 g
-
kaszy jęczmiennej pęczak120 g
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 czubate łyżeczki
-
zielonej fasolki szparagowej, mrożonej uprzednio rozmrożonej450 g
-
pesto z bazylii4 łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego4 łyżki
-
różyczek brokułu, mrożonych uprzednio rozmrożonych450 g
-
liści szpinaku, świeżych200 g
-
kurkumy, mielonej½ łyżeczki
-
chili, mielonego (opcjonalnie)¼ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
pestek dyni30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
578 kcal /
2420 kJ
Białko
42 g
Tłuszcz
30.5 g
Węglowodany
44.5 g
Błonnik
10.8 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
1568 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OBIAD
12 Przepisów
Polska
Polska