Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach

Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach

4.4 72 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 50 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
  • 300 - 350 g zielonych szparagów
  • 200 g filetów z łososia, świeżych pokrojonych w paski o szer. 2 cm
  • sól do przyprawienia ryby i jajek
  • pieprz czarny, mielony do przyprawienia ryby i jajek
  • sok z cytryny świeżo wyciśnięty, do przyprawienia ryby
  • 4 jajka
  • 500 g wody
  • pomidorki cherry przekrojone na pół, do podania (ok. 200 g)
  • 1 awokado pokrojone w 1 cm kostkę (ok. 130 g)
  • kiełki słonecznika do podania (ok. 100 g)
  • 1 granat (opcjonalnie) tylko miąższ (ok. 100 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 181.1 mg
Białko 21.3 g
Kalorie 1303.9 kJ / 311.7 kcal
Tłuszcz 22.5 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Węglowodany 7.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...