
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
½ ząbka czosnku
-
3 gałązki koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1 łyżeczka skórki z cytryny (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
80 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
10 g oliwy z oliwek
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
900 g wody
-
250 g ziemniaków, młodych obranych, pokrojonych na 2 cm kawałki
-
250 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry (ok. 2 filety)
-
150 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
40 g botwiny, tylko liście młodej
-
20 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
306 kcal /
1285 kJ
Białko
21 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
10 g
Błonnik
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NOWALIJKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Szaszłyki z łososia z ryżem, surówką i sosem cytrynowym
1 godz.
Przystawka z melona i krewetek
30 min
Łosoś na kremowym szpinaku
50 min
Łosoś zapiekany z ziemniakami i jarmużem
1 godz. 10 min
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 min
Łódeczki z sałaty z kajuńskimi krewetkami i ananasową salsą
25 min
Sałatka szpinakowa z łososiem i jajkiem w koszulce
30 min
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Sałatka z młodymi ziemniakami i wędzonym łososiem
1 godz.
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1 godz.
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min