Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami

Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami

4.5 62 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • ½ ząbka czosnku
  • 3 gałązki koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 1 łyżeczka skórki z cytryny (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 80 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 900 g wody
  • 250 g ziemniaków, młodych obranych, pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 250 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry (ok. 2 filety)
  • 150 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
  • 40 g botwiny, tylko liście młodej
    40 g mieszanki młodych sałat
  • 20 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 306 kcal / 1285 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...