Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami

Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami

4.5 57 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • ząbka czosnku
    ½
  • koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    3 gałązki
  • skórki z cytryny (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek
    1 łyżeczka
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżka
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    80 g
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • soli
    1 szczypta
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • wody
    900 g
  • ziemniaków, młodych obranych, pokrojonych na 2 cm kawałki
    250 g
  • fileta z łososia, świeżego, bez skóry (ok. 2 filety)
    250 g
  • zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
    150 g
  • botwiny, tylko liście młodej
    40 g
    40 g mieszanki młodych sałat
  • kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 306 kcal / 1285 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...