
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
ząbka czosnku½
-
koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji3 gałązki
-
skórki z cytryny (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek1 łyżeczka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu80 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
soli1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
wody900 g
-
ziemniaków, młodych obranych, pokrojonych na 2 cm kawałki250 g
-
fileta z łososia, świeżego, bez skóry (ok. 2 filety)250 g
-
zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 3-4 cm kawałki150 g
-
botwiny, tylko liście młodej40 g
-
kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
306 kcal /
1285 kJ
Białko
21 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
10 g
Błonnik
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NOWALIJKI
10 Przepisów
Polska
Polska