Urządzenia i Akcesoria
Łosoś na kremowym szpinaku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
15 g sera parmezan
-
olej do natłuszczenia
-
500 g wody
-
2 filety z łososia, świeże (120-150 g każdy)
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta pieprzu syczuańskiego (patrz wskazówka)
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
150 g liści szpinaku baby, świeżych
-
100 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2242.8 mg
Białko
43.1 g
Kalorie
2561.4 kJ /
612.2 kcal
Tłuszcz
46.4 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
15.8 g
Węglowodany
8.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 min
Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
45 min
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Łosoś zapiekany z ziemniakami i jarmużem
1 godz. 10 min
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35 min
Makaron orzo z łososiem i szpinakiem
45 min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 min
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
50 min
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 min