Łosoś na kremowym szpinaku

Łosoś na kremowym szpinaku

4.9 44 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje

Składniki

  • 15 g sera parmezan
  • olej do natłuszczenia
  • 500 g wody
  • 2 filety z łososia, świeże (120-150 g każdy)
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu syczuańskiego (patrz wskazówka)
    1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 40 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 150 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 100 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 2242.8 mg
Białko 43.1 g
Kalorie 2561.4 kJ / 612.2 kcal
Tłuszcz 46.4 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 15.8 g
Węglowodany 8.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...