Urządzenia i Akcesoria
Pasztet z selera
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
20 porcji
Składniki
-
45 g słonecznika łuskanego
-
500 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
130 g cebuli przekrojonej na pół
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
65 g pieczarek przekrojonych na pół
-
35 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
2 ½ - 3 ½ ząbka czosnku
-
500 g wody
-
35 g masła pokrojonego na kawałki
-
35 g bułki tartej
-
35 g kaszy manny
-
2 jajka
-
1 łyżeczka soli
-
⅔ płaskiej łyżeczki pieprzu ziołowego
-
1 ⅓ łyżeczki majeranku, suszonego
-
1 łyżeczki tymianku, suszonego⅔ łyżeczki cząbru, suszonego
-
⅓ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
⅓ łyżeczki kurkumy, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
166.6 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
265.1 kJ /
63.4 kcal
Tłuszcz
3.3 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
6.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC VI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegański bigos z boczniakami
1sa 40 dk
Pasztet pieczarkowy
2sa 50 dk
Boczniaki à la śledzie z cebulką
24sa 15 dk
Pasztet z cukinii
1sa 45 dk
Pasztet sojowy z pistacjami
15sa
Bakłażany po kaszubsku
3sa 50 dk
Pasztet warzywny z soczewicą
2sa 30 dk
Bezglutenowe kotleciki wegetariańskie z dressingiem jogurtowym
55 dk
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem
10 dk
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55 dk
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45 dk
Wegańskie „flaczki” z boczniaków
40 dk