Pasztet z selera

Pasztet z selera

4.2 18 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
20 porcji

Składniki

  • 45 g słonecznika łuskanego
  • 500 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 130 g cebuli przekrojonej na pół
  • 80 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 65 g pieczarek przekrojonych na pół
  • 35 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 2 ½ - 3 ½ ząbka czosnku
  • 500 g wody
  • 35 g masła pokrojonego na kawałki
  • 35 g bułki tartej
  • 35 g kaszy manny
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka soli
  • ⅔ płaskiej łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 1 ⅓ łyżeczki majeranku, suszonego
  • ⅔ łyżeczki cząbru, suszonego
    1 łyżeczki tymianku, suszonego
  • ⅓ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ⅓ łyżeczki kurkumy, mielonej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 166.6 mg
Białko 2.2 g
Kalorie 265.1 kJ / 63.4 kcal
Tłuszcz 3.3 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Węglowodany 6.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...