Urządzenia i Akcesoria
Pasztet pieczarkowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
-
3 jajka
-
3 kromki chleba białego, tostowego (ok. 100 g)
-
200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
30 g oleju słonecznikowego
-
300 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6.3 g
Kalorie
621 kJ /
148 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
13.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańskie "mięso"
1 godz. 15 min
Pasta z pieczarek i słonecznika
30 min
Kalarepa à la ryba po grecku
50 min
Pasztet z dorsza
1 godz. 10 min
Pasta z rzeżuchy
5 min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Paprykarz ze śledziem
1 godz. 30 min
Śledzie w sosie musztardowym
10 godz. 15 min
Pasztet z selera
2 godz.
Tatar z fasoli
5 min
Kawior z pieczarek
30 min
Stroganow z pieczarek
35 min