Urządzenia i Akcesoria
Pasztet pieczarkowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
-
3 jajka
-
3 kromki chleba białego, tostowego (ok. 100 g)
-
200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
30 g oleju słonecznikowego
-
300 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6.3 g
Kalorie
621 kJ /
148 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
13.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta z pieczarek i słonecznika
30 min
Pasztet z dorsza
1 godz. 10 min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Pasta wegetariańska
10 min
Pasta bezjajeczna
5 min
Tatar z fasoli
5 min
Kawior z pieczarek
30 min
Pasztet sojowy z pistacjami
15 godz.
Pasztet warzywny z soczewicą
2 godz. 30 min
Stroganow z pieczarek
35 min
Pasztet z selera
2 godz.