
Urządzenia i Akcesoria
Pasta z pieczarek i słonecznika
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
ziaren słonecznika uprzednio opłukanych100 g
-
wody260 g
-
białego wina, półwytrawnego (opcjonalnie)10 g
-
pieczarek przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki100 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół60 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
sosu sojowego (opcjonalnie)10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
106.5 kcal /
445.8 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
7.5 g
Węglowodany
5.7 g
Błonnik
16.7 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
257.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kanapki z pastą z ogórka i ricotty
10 min
Pasta jajeczna z awokado
35 min
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem
10 min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55 min
Batony warzywno-serowe
1 godz.
Salsa z pieczonej papryki i śliwek
1 godz. 30 min
Tatar z fasoli
5 min
Pasta ze szprotów i twarogu
10 min
Pasta z prażonego słonecznika
10 min
Pasta kanapkowa z szynki i rukoli
15 min
Pasta z wędzonym łososiem i porem
30 min
Pasta śródziemnomorska
15 min