Pasta z pieczarek i słonecznika

Pasta z pieczarek i słonecznika

4.5 1.0K oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • ziaren słonecznika uprzednio opłukanych
    100 g
  • wody
    260 g
  • białego wina, półwytrawnego (opcjonalnie)
    10 g
  • pieczarek przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
    100 g
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    60 g
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • sosu sojowego (opcjonalnie)
    10 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 106.5 kcal / 445.8 kJ
Białko 4.8 g
Tłuszcz 7.5 g
Węglowodany 5.7 g
Błonnik 16.7 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 257.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...