Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g nasion soi, suchych
- 1500 g wody
- 150 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 3 ząbki czosnku
- 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g oliwy z oliwek
- masło, do natłuszczenia formy i do ułożenia na wierzchu masy
- bułka tarta, do oprószenia formy
- 2 jajka
- 70 g płatków owsianych
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- ¼ łyżeczki tymianku, suszonego
-
100
g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
lub 100 g pestek dyni
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 617.3 kJ / 147.4 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 143.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasztet pieczarkowy
2h 50min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1h 10min
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3h
Pasta z cukinii i soczewicy
1h 10min
Pasta bezjajeczna
5min
Wegański majonez
15min
Pasztet warzywny z soczewicą
2h 30min
Wegańskie "mięso"
1 Std. 15 Min
Tatar z fasoli
5min
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1hod. 30min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1h 10min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15min