
Urządzenia i Akcesoria
Pasztet sojowy z pistacjami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 godz.
16 porcji
Składniki
-
nasion soi, suchych200 g
-
wody1500 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki150 g
-
ząbki czosnku3
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
masło do natłuszczenia formy i do ułożenia na wierzchu masy
-
bułka tarta do oprószenia formy
-
jajka2
-
płatków owsianych70 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
tymianku, suszonego¼ łyżeczki
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
147.4 kcal /
617.3 kJ
Białko
7.4 g
Tłuszcz
8.9 g
Węglowodany
11.3 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Sód
143.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KRAINA WEGE
10 Przepisów
Polska
Polska