Pasztet sojowy z pistacjami

Pasztet sojowy z pistacjami

4.6 108 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 godz.
16 porcji

Składniki

  • nasion soi, suchych
    200 g
  • wody
    1500 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    150 g
  • ząbki czosnku
    3
  • cebuli przekrojonej na pół
    200 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • masło do natłuszczenia formy i do ułożenia na wierzchu masy
  • bułka tarta do oprószenia formy
  • jajka
    2
  • płatków owsianych
    70 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • majeranku, suszonego
    1 łyżeczka
  • tymianku, suszonego
    ¼ łyżeczki
  • orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
    100 g
    100 g pestek dyni

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 147.4 kcal / 617.3 kJ
Białko 7.4 g
Tłuszcz 8.9 g
Węglowodany 11.3 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 143.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...