Pasztet warzywny z soczewicą
TM5 TM6

Pasztet warzywny z soczewicą

4.2 (513 ocen)

Składniki

  • 170 g ryżu brązowego
  • 30 g siemienia lnianego
  • 300 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 1000 g wody
  • 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 300 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 150 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 1 ½ - 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 3 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka curry, mielonego
  • 50 g musztardy, delikatesowej, wegańskiej
  • 40 g ketchupu, łagodnego, wegańskiego

Wartości odżywcze
na 1 kawałka
Kalorie
644 kJ / 154 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
22 g
Tłuszcz
4 g
Błonnik
4.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy