
Urządzenia i Akcesoria
Pasztet warzywny z soczewicą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
15 kawałków
Składniki
-
ryżu brązowego170 g
-
siemienia lnianego30 g
-
czerwonej soczewicy, suszonej300 g
-
wody1000 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy30 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki300 g
-
czerwonej papryki pokrojonej na kawałki150 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
soli1 ½ - 2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej2 - 3 łyżeczki
-
curry, mielonego1 łyżeczka
-
musztardy delikatesowej, wegańskiej50 g
-
ketchupu łagodnego, wegańskiego40 g
Wartości odżywcze na 1 kawałka
Kalorie
154 kcal /
644 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
4.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POTRAWY WEGAŃSKIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasztet sojowy z pistacjami
15 godz.
Hummus z buraka
1 godz.
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
1 godz.
Hummus z suszonymi pomidorami
10 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 min
Pasta z cukinii i soczewicy
1 godz. 10 min
Burgery z soczewicy i purée z bobu
1 godz. 10 min
Wegeburgery z kaszy jaglanej i buraka
1 godz. 15 min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3 godz.
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 godz.
Kotleciki pietruszkowe
25 min