Pasztet warzywny z soczewicą

Pasztet warzywny z soczewicą

4.2 528 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
15 kawałków

Składniki

  • ryżu brązowego
    170 g
  • siemienia lnianego
    30 g
  • czerwonej soczewicy, suszonej
    300 g
  • wody
    1000 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
    30 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    300 g
  • czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
    150 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    100 g
  • soli
    1 ½ - 2 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej
    2 - 3 łyżeczki
  • curry, mielonego
    1 łyżeczka
  • musztardy delikatesowej, wegańskiej
    50 g
  • ketchupu łagodnego, wegańskiego
    40 g

Wartości odżywcze na 1 kawałka

Kalorie 154 kcal / 644 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 4.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...