![Pasztet warzywny z soczewicą Pasztet warzywny z soczewicą](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/461441FC-FC13-4DF9-AF6C-A3ACD8F7BE50/Derivates/E65CFCD6-750A-46E7-8509-9AB2664DE1AB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g ryżu brązowego
- 30 g siemienia lnianego
- 300 g czerwonej soczewicy, suszonej
- 1000 g wody
- 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 300 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 150 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 1 ½ - 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 2 - 3 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczka curry, mielonego
- 50 g musztardy, delikatesowej, wegańskiej
- 40 g ketchupu, łagodnego, wegańskiego
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałka
- Kalorie
- 644 kJ / 154 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 4.4 g