
Urządzenia i Akcesoria
Śledzie po kaszubsku
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 13 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
55 g oleju rzepakowego
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 ziarno ziela angielskiego
-
1 - 2 goździki
-
75 g koncentratu pomidorowego
-
10 - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ - 1 łyżeczka miodu, płynnego
-
15 - 25 g rodzynek
-
½ łyżeczki białej gorczycy
-
¼ łyżeczki majeranku, suszonego
-
⅓ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta soli
-
250 - 300 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
273.7 kcal /
1145.1 kJ
Białko
13.4 g
Tłuszcz
20.2 g
Węglowodany
10.6 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Sód
136.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚLEDZIE
12 Przepisów
Polska
Polska