Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 5 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
120
g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
lub 120 g cebuli, przekrojonej na pół -
40
g oleju rzepakowego, tłoczonego na zimno
lub 40 g oleju rzepakowego -
120
g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki
lub 120 g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki - 150 g ketchupu
- 20 g ostrej musztardy
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- ¾ łyżeczki cukru
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego (opcjonalnie)
- 500 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas, opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 2 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 971.5 kJ / 232.2 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 581.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paprykarz ze śledziem
1h 30min
Śledzie po wileńsku
13h 45min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25h 15min
Śledzie w zalewie paprykowej
2h 45min
Śledzie po japońsku
45min
Śledzie po wiejsku
25h 10 min
Korzenny śledź z jabłkiem
2h 30min
Śledzie w sosie musztardowym
10sa 15 dk
Warstwowa sałatka śledziowa z groszkiem i papryką
3 Std. 30 Min
Ryba po kaszubsku
30min
Śledzie po kaszubsku
13h 45min
Ryba po grecku
45min