
Urządzenia i Akcesoria
Śledzie po cygańsku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
ząbek czosnku1
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki5 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół120 g
-
oleju rzepakowego tłoczonego na zimno40 g
-
ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki120 g
-
ketchupu150 g
-
ostrej musztardy20 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
papryki ostrej, mielonej½ łyżeczki
-
cukru¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego (opcjonalnie)¼ łyżeczki
-
filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 2 cm kawałki500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
232.2 kcal /
971.5 kJ
Białko
15.8 g
Tłuszcz
14.5 g
Węglowodany
10.3 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
581.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚLEDZIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ryba po grecku
45 min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Paprykarz ze śledziem
1 godz. 30 min
Śledzie po japońsku
45 min
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Hekele
2 godz. 40 min
Śledzie w sosie musztardowym
10 godz. 15 min
Śledzie w zalewie paprykowej
2 godz. 45 min
Ryba po kaszubsku
30 min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1 godz. 25 min