Śledzie po cygańsku
TM5 TM6

Śledzie po cygańsku

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 5 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 120 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
  • 40 g oleju rzepakowego, tłoczonego na zimno
  • 120 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki
  • 150 g ketchupu
  • 20 g ostrej musztardy
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ¾ łyżeczki cukru
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego (opcjonalnie)
  • 500 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas, opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 2 cm kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1186.3 kJ / 283.3 kcal
Białko
17.5 g
Węglowodany
9.7 g
Tłuszcz
20 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie