
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 5 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 120 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 40 g oleju rzepakowego, tłoczonego na zimno
- 120 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki
- 150 g ketchupu
- 20 g ostrej musztardy
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- ¾ łyżeczki cukru
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego (opcjonalnie)
- 500 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas, opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 2 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1186.3 kJ / 283.3 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1.3 g