Śledzie po cygańsku

Śledzie po cygańsku

4.4 745 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

  • ząbek czosnku
    1
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    5 g
  • czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    120 g
    120 g cebuli, przekrojonej na pół
  • oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
    40 g
    40 g oleju rzepakowego
  • ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
    120 g
    120 g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki
  • ketchupu
    150 g
  • ostrej musztardy
    20 g
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • papryki ostrej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • cukru
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego (opcjonalnie)
    ¼ łyżeczki
  • filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 2 cm kawałki
    500 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 232.2 kcal / 971.5 kJ
Białko 15.8 g
Tłuszcz 14.5 g
Węglowodany 10.3 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 581.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...