Śledzie po cygańsku
TM6 TM5

Śledzie po cygańsku

4.5 (686 ocen)

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 5 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 120 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
    lub 120 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 40 g oleju rzepakowego, tłoczonego na zimno
    lub 40 g oleju rzepakowego
  • 120 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki
    lub 120 g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki
  • 150 g ketchupu
  • 20 g ostrej musztardy
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ¾ łyżeczki cukru
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego (opcjonalnie)
  • 500 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas, opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 2 cm kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
971.5 kJ / 232.2 kcal
Białko
15.8 g
Węglowodany
10.3 g
Tłuszcz
14.5 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Błonnik
1 g
Sód
581.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy