
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś w galarecie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
6 sztuk
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji20 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki70 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki70 g
-
cebuli przekrojonej na pół70 g
-
ząbki czosnku2
-
liście laurowe, suszone2
-
ziaren ziela angielskiego5
-
ziaren pieprzu czarnego5
-
goździki suszone3
-
soli1 łyżeczka
-
lubczyku, suszonego1 łyżeczka
-
wody (patrz wskazówka)1300 - 1500 g
-
jajka dokładnie umyte2
-
filetów z łososia, świeżych, bez skóry pokrojonych na 8-10 cm kawałki350 g
-
różyczek brokułu100 g
-
zielonego groszku, konserwowego odsączonego z zalewy6 łyżek
-
sosu rybnego1 łyżka
-
żelatyny w proszku (patrz wskazówka)6 łyżeczek
-
cytryna w kawałkach, do skropienia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
195.7 kcal /
818.7 kJ
Białko
18.2 g
Tłuszcz
9.8 g
Węglowodany
8.9 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Sód
772.1 mg