Urządzenia i Akcesoria
Łosoś w galarecie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
6 sztuk
Składniki
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
70 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
70 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
2 liście laurowe, suszone
-
5 ziaren ziela angielskiego
-
5 ziaren pieprzu czarnego
-
3 goździki suszone
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka lubczyku, suszonego
-
1300 - 1500 g wody (patrz wskazówka)
-
2 jajka dokładnie umyte
-
350 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry pokrojonych na 8-10 cm kawałki
-
100 g różyczek brokułu
-
6 łyżek zielonego groszku, konserwowego odsączonego z zalewy
-
1 łyżka sosu rybnego
-
6 łyżeczek żelatyny w proszku (patrz wskazówka)
-
cytryna w kawałkach, do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
772.1 mg
Białko
18.2 g
Kalorie
818.7 kJ /
195.7 kcal
Tłuszcz
9.8 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
8.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Śledzie po cygańsku
2 Std. 20 Min
Śledzie po kaszubsku
13 Std. 45 Min
Jajka faszerowane łososiem
45 Min
Jajka faszerowane awokado
40 Min
Kurczak w galarecie
3 Std.
Karp na słodko w galarecie
7 Std. 35 Min
Karp w migdałowej panierce
1 Std. 40 Min
Korzenny śledź z jabłkiem
2 Std. 30 Min
Świąteczny łosoś w cieście francuskim z sosem berneńskim
1 Std. 25 Min
Śledzie w kożuchu
1 Std.
Łosoś à la Wellington
1 Std. 20 Min
Ryba po grecku
45 Min