Łosoś w galarecie

Łosoś w galarecie

4.6 237 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
6 sztuk

Składniki

  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
    20 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    70 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    70 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    70 g
  • ząbki czosnku
    2
  • liście laurowe, suszone
    2
  • ziaren ziela angielskiego
    5
  • ziaren pieprzu czarnego
    5
  • goździki suszone
    3
  • soli
    1 łyżeczka
  • lubczyku, suszonego
    1 łyżeczka
  • wody (patrz wskazówka)
    1300 - 1500 g
  • jajka dokładnie umyte
    2
  • filetów z łososia, świeżych, bez skóry pokrojonych na 8-10 cm kawałki
    350 g
  • różyczek brokułu
    100 g
  • zielonego groszku, konserwowego odsączonego z zalewy
    6 łyżek
  • sosu rybnego
    1 łyżka
  • żelatyny w proszku (patrz wskazówka)
    6 łyżeczek
  • cytryna w kawałkach, do skropienia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 195.7 kcal / 818.7 kJ
Białko 18.2 g
Tłuszcz 9.8 g
Węglowodany 8.9 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Sód 772.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...