Łosoś w galarecie

Łosoś w galarecie

4.6 244 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
6 sztuk

Składniki

  • 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 70 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 70 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 70 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 5 ziaren pieprzu czarnego
  • 3 goździki suszone
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka lubczyku, suszonego
  • 1300 - 1500 g wody (patrz wskazówka)
  • 2 jajka dokładnie umyte
  • 350 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry pokrojonych na 8-10 cm kawałki
  • 100 g różyczek brokułu
  • 6 łyżek zielonego groszku, konserwowego odsączonego z zalewy
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 6 łyżeczek żelatyny w proszku (patrz wskazówka)
  • cytryna w kawałkach, do skropienia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 772.1 mg
Białko 18.2 g
Kalorie 818.7 kJ / 195.7 kcal
Tłuszcz 9.8 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Węglowodany 8.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...