Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem

Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem

3.8 5 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
3 porcje

Składniki

  • 75 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 75 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 110 g pomidora pokrojonego na 2 cm kawałki
    110 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 150 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 1,5 cm plastry
  • ⅓ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • 1 liść laurowy, suszony mały
  • 450 g wody
  • ¾ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ¾ łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 300 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
  • 150 g serc karczocha, z puszki lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych
    150 g zielonego groszku, konserwowego, lub mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 110 g makaronu, suchego, krótkiego o czasie gotowania ok. 9 min
  • ⅓ - ½ łyżeczki soli
  • ⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do posypania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1212.2 mg
Białko 26.5 g
Kalorie 2441.5 kJ / 583.5 kcal
Tłuszcz 25.8 g
Błonnik 11.8 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 62.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...