Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
3 porcje
Składniki
-
75 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
75 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
10 g oliwy z oliwek
-
110 g krojonych pomidorów, z puszki110 g pomidora pokrojonego na 2 cm kawałki
-
150 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 1,5 cm plastry
-
⅓ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
1 liść laurowy, suszony mały
-
450 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona¾ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¾ łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
300 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
150 g zielonego groszku, konserwowego, lub mrożonego, uprzednio rozmrożonego150 g serc karczocha, z puszki lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych
-
110 g makaronu, suchego, krótkiego o czasie gotowania ok. 9 min
-
⅓ - ½ łyżeczki soli
-
⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1212.2 mg
Białko
26.5 g
Kalorie
2441.5 kJ /
583.5 kcal
Tłuszcz
25.8 g
Błonnik
11.8 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
62.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Soljanka (solanka) z kapustą i kiełbasą
1 Std. 30 Min
Biała fasola z chorizo
50 Min
Gulasz z ciecierzycy i chorizo
50 Min
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45 Min
Węgierska zupa rybna (Halászlé)
55 Min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 Min
Fasolka po śródziemnomorsku
35 Min
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55 Min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 Min
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45 Min
Szybki gulasz z chorizo i fasoli
20 Min
Gulasz z ciecierzycy i chorizo ze szpinakiem
45 Min