Wersje kompatybilne
Gulasz z ciecierzycy i chorizo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy, opłukanej
- 300 g kiełbasy chorizo, pokrojonej w 5 mm plastry (patrz wskazówka)
- 300 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 250 g pora, tylko białe części, pokrojone w 5 mm plastry
- 2 ząbki czosnku
- 30 - 50 g oliwy z oliwek
- 1600 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
- 400 g ziemniaków, pokrojonych na 2 cm kawałki
- 2 liście laurowe, suszone
- 1 - 2 łyżeczki soli
-
4
łyżki papryki słodkiej, mielonej
lub 4 łyżki papryki ostrej, mielonej - 2 - 4 szczypty kminu rzymskiego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1497 kJ / 357 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 709 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fasolka po śródziemnomorsku
35min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30min
Szwajcarski krupnik
40min
Chili con carne
40min
Biała fasola z chorizo
50min
Gulasz z zielonej soczewicy i chorizo
1 Std.
Warzywne curry z mleczkiem kokosowym
50min
Włoska zupa z makaronem (TM5)
40min
Soczewica z ryżem (Fakes moutzentra)
45min
Hiszpańska zupa z kurczakiem i boczkiem (sopa de picadillo)
1 Std. 20 Min
Zupa pomidorowa z ryżem, soczewicą i szpinakiem
30min