Fasolka po śródziemnomorsku

Fasolka po śródziemnomorsku

4.4 556 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • czerwona cebula (ok. 80 g), przekrojona na pół
    1
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • czerwona papryka (ok. 150 g), bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1,5 cm kostkę
    1
  • zielona papryka (ok. 150 g), bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1,5 cm kostkę
    1
  • białej fasoli, z puszki odsączonej (2 puszki)
    480 g
  • krojonych pomidorów, z puszki (2 puszki)
    800 g
  • koncentratu pomidorowego
    20 g
  • wody
    80 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • cząbru, suszonego
    1 łyżeczka
    1 łyżeczka oregano, suszonego
  • liści bazylii, świeżych pokrojonych w paski
    2 łyżki
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    ½ - 1 łyżeczka
  • czarnych oliwek, bez pestek
    80 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 277 kcal / 1157 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 43 g
Błonnik 10.9 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 772.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...