
Urządzenia i Akcesoria
Fasolka po śródziemnomorsku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
czerwona cebula (ok. 80 g), przekrojona na pół1
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek20 g
-
czerwona papryka (ok. 150 g), bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1,5 cm kostkę1
-
zielona papryka (ok. 150 g), bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1,5 cm kostkę1
-
białej fasoli, z puszki odsączonej (2 puszki)480 g
-
krojonych pomidorów, z puszki (2 puszki)800 g
-
koncentratu pomidorowego20 g
-
wody80 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
cząbru, suszonego1 łyżeczka
-
liści bazylii, świeżych pokrojonych w paski2 łyżki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego½ - 1 łyżeczka
-
czarnych oliwek, bez pestek80 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
277 kcal /
1157 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
43 g
Błonnik
10.9 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
772.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE KOLACJE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45 min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30 min
Gulasz z soczewicy i buraków
55 min
Wegetariańskie chili
1 godz. 5 min
Wolno gotowane warzywne chili (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Wegańskie chili
40 min
Pisto - hiszpański gulasz warzywny
50 min
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45 min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 min