Urządzenia i Akcesoria
Fasolka po śródziemnomorsku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
1 czerwona cebula (ok. 80 g), przekrojona na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 czerwona papryka (ok. 150 g), bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1,5 cm kostkę
-
1 zielona papryka (ok. 150 g), bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1,5 cm kostkę
-
480 g białej fasoli, z puszki odsączonej (2 puszki)
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki (2 puszki)
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
80 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka oregano, suszonego1 łyżeczka cząbru, suszonego
-
2 łyżki liści bazylii, świeżych pokrojonych w paski
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
80 g czarnych oliwek, bez pestek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
772.5 mg
Białko
12 g
Kalorie
1157 kJ /
277 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
10.9 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZDROWE KOLACJE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Wolno gotowane warzywne chili (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Wegetariański gulasz z tofu
30 min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 min
Wegańskie chili
40 min
Gulasz z ciecierzycy i chorizo ze szpinakiem
45 min
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30 min
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45 min
Wegańskie leczo z ryżem
45 min