
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g ziemniaków, woskowych (niemączystych), pokrojonych na kawałki
- 80 g ogórków konserwowych odsączonych (zalewę zachować), pokrojonych na kawałki
- 250 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 30 g oleju
- 300 g cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
- 550 g kiełbasy np. podwawelskiej, myśliwskiej, pokrojonej w 1 cm plastry
- 50 g kapusty kiszonej odsączonej, pokrojonej na kawałki
- 150 g koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka musztardy
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszone - 250 g wody
- sól do smaku
- pieprz czarny, mielony do smaku
- 4 łyżeczki kwaśnej śmietany
- 4 plastry cytryny
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 546.9 kcal / 2288.1 kJ
- Białko
- 23.9 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Węglowodany
- 19 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.6 g
- Sód
- 1436.6 mg
Alternatywne przepisy
Grecka zupa z wołowiną (TM6)
1 godz. 50 min
Tarta z kiszoną kapustą i kaszanką, dip majonezowo-musztardowy
1 godz. 55 min
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45 min
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55 min
Solanka z mięsem
2 godz.
Zupa z ogórków konserwowych (Rassolnik)
1 godz. 20 min
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
40 min
Kapuśniak kaszubski
45 min
Zupa grochowa z kiełbaskami
1 godz. 45 min
Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami
35 min
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
55 min
Szwajcarski krupnik
40 min