
Urządzenia i Akcesoria
Soljanka (solanka) z kapustą i kiełbasą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
ziemniaków, woskowych (niemączystych), pokrojonych na kawałki80 g
-
ogórków konserwowych odsączonych (zalewę zachować), pokrojonych na kawałki80 g
-
papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki250 g
-
oleju30 g
-
cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)300 g
-
kiełbasy np. podwawelskiej, myśliwskiej, pokrojonej w 1 cm plastry550 g
-
kapusty kiszonej odsączonej, pokrojonej na kawałki50 g
-
koncentratu pomidorowego150 g
-
musztardy1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
wody250 g
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
kwaśnej śmietany4 łyżeczki
-
cytryny4 plastry
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
546.9 kcal /
2288.1 kJ
Białko
23.9 g
Tłuszcz
43 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
11.6 g
Sód
1436.6 mg