Urządzenia i Akcesoria
Biała fasola z chorizo
Składniki
-
7 puszek białej fasoli, z puszki (400 g każda, patrz wariant)
-
300 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
4 ząbki czosnku
-
60 g oliwy z oliwek
-
1100 g wody
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
2 liście laurowe, suszone
-
400 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 5 mm plastry
-
200 g szynki szwarcwaldzkiej, pokrojonej w 2 cm paski200 g szynki serrano pokrojonej w 2 cm paski
-
100 g kostek boczku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ryba z sosem chimichurri, fasolką i ziemniakami; Warstwowy deser z chia
1 godz.
Zupa pieczarkowa z kurczakiem; Jednogarnkowy makaron à la ratatouille
55 min
Biała zupa chili z kurczakiem; Bułeczki na parze; Lemoniada z kolendry i cytrusów
1 godz.
Zupa ziemniaczana z jajkami i rumienionymi pieczarkami
40 min
Marokańska zupa harira z kurczakiem; Sałatka z kalafiorem, kaszą bulgur i żurawiną na ciepło
1 godz. 5 min
Chili con carne
40 min
Wołowina po burgundzku; Ciasto cytrynowe z syropem cytrynowym
2 godz. 20 min
Gulasz z ciecierzycy i chorizo
50 min
Wolno gotowane warzywne chili (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Czulent z warzywami korzeniowymi i wołowiną (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem
30 min
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55 min