
Urządzenia i Akcesoria
Biała fasola z chorizo
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
12 porcji
Składniki
-
białej fasoli, z puszki (400 g każda, patrz wariant)7 puszek
-
cebuli przekrojonej na pół300 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki200 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
ząbki czosnku4
-
oliwy z oliwek60 g
-
wody1100 g
-
papryki słodkiej, mielonej2 łyżeczki
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
liście laurowe, suszone2
-
kiełbasy chorizo pokrojonej w 5 mm plastry400 g
-
szynki serrano pokrojonej w 2 cm paski200 g
-
kostek boczku100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
611.3 kcal /
2557.8 kJ
Białko
35.3 g
Tłuszcz
23.4 g
Węglowodany
66.3 g
Błonnik
14.9 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Sód
946.3 mg