
Urządzenia i Akcesoria
Biała fasola z chorizo
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
12 porcji
Składniki
-
białej fasoli, z puszki (400 g każda, patrz wariant)7 puszek
-
cebuli przekrojonej na pół300 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki200 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
ząbki czosnku4
-
oliwy z oliwek60 g
-
wody1100 g
-
papryki słodkiej, mielonej2 łyżeczki
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
liście laurowe, suszone2
-
kiełbasy chorizo pokrojonej w 5 mm plastry400 g
-
szynki serrano pokrojonej w 2 cm paski200 g
-
kostek boczku100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
611.3 kcal /
2557.8 kJ
Białko
35.3 g
Tłuszcz
23.4 g
Węglowodany
66.3 g
Błonnik
14.9 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Sód
946.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Włoska zupa z makaronem (TM6)
40 min
Hiszpańska zupa z kurczakiem i boczkiem (sopa de picadillo)
1 godz. 20 min
Zupa gulaszowa
2 godz.
Kurczak w sosie paprykowym z ziemniakami, brokułami i fasolką
45 min
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45 min
Wielkanocna zupa gulaszowa z białą kiełbasą
40 min
Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem
30 min
Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)
40 min
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50 min
Pikantna zupa gyros z wieprzowiną
40 min
Zupa z wołowiną na ostro
1 godz. 35 min
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55 min