Biała fasola z chorizo

Biała fasola z chorizo

4.3 25 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
12 porcji

Składniki

  • białej fasoli, z puszki (400 g każda, patrz wariant)
    7 puszek
  • cebuli przekrojonej na pół
    300 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    200 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • ząbki czosnku
    4
  • oliwy z oliwek
    60 g
  • wody
    1100 g
  • papryki słodkiej, mielonej
    2 łyżeczki
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone
  • liście laurowe, suszone
    2
  • kiełbasy chorizo pokrojonej w 5 mm plastry
    400 g
  • szynki serrano pokrojonej w 2 cm paski
    200 g
    200 g szynki szwarcwaldzkiej, pokrojonej w 2 cm paski
  • kostek boczku
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 611.3 kcal / 2557.8 kJ
Białko 35.3 g
Tłuszcz 23.4 g
Węglowodany 66.3 g
Błonnik 14.9 g
Tłuszcz nasycony 7.4 g
Sód 946.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...