Urządzenia i Akcesoria
Biała fasola z chorizo
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
12 porcji
Składniki
-
7 puszek białej fasoli, z puszki (400 g każda, patrz wariant)
-
300 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
4 ząbki czosnku
-
60 g oliwy z oliwek
-
1100 g wody
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
2 liście laurowe, suszone
-
400 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 5 mm plastry
-
200 g szynki szwarcwaldzkiej, pokrojonej w 2 cm paski200 g szynki serrano pokrojonej w 2 cm paski
-
100 g kostek boczku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
946.3 mg
Białko
35.3 g
Kalorie
2557.8 kJ /
611.3 kcal
Tłuszcz
23.4 g
Błonnik
14.9 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Węglowodany
66.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Maślany kurczak (Butter chicken) z dynią i ryżem
1 godz.
Zapiekanka kalafiorowo-brokułowa z jajkami i sosem jogurtowym
35 min
Hiszpańska zupa z kurczakiem i boczkiem (sopa de picadillo)
1 godz. 20 min
Sałatka makaronowa z czerwonym pesto i szynką drobiową
1 godz.
Zupa ziemniaczana z jajkami i rumienionymi pieczarkami
40 min
Wolno gotowane warzywne chili (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Chili con carne
40 min
Wołowina po burgundzku; Ciasto cytrynowe z syropem cytrynowym
2 godz. 20 min
Kurczak garam masala z ryżem
40 min
Pikantna marokańska zupa z soczewicą
35 min
Fasolka po śródziemnomorsku
35 min
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55 min