Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 puszek białej fasoli, z puszki (400 g każda, patrz wariant)
- 300 g cebuli, przekrojonej na pół
- 200 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 4 ząbki czosnku
- 60 g oliwy z oliwek
- 1100 g wody
- 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone - 2 liście laurowe, suszone
- 400 g kiełbasy chorizo, pokrojonej w 5 mm plastry
-
200
g szynki serrano, pokrojonej w 2 cm paski
lub 200 g szynki szwarcwaldzkiej, pokrojonej w 2 cm paski - 100 g kostek boczku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2557.8 kJ / 611.3 kcal
- Białko
- 35.3 g
- Węglowodany
- 66.3 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 14.9 g
- Sód
- 946.3 mg
Alternatywne przepisy
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55 Min
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45 Min
Gulasz z ciecierzycy i chorizo ze szpinakiem
45 Min
Gulasz z ciecierzycy i chorizo
50 menit
Zupa z tortellini i mięsem mielonym; Korzenny deser owocowy
1j
Zupa gulaszowa
2j
Chili con carne
40 min
Wołowina po burgundzku; Ciasto cytrynowe z syropem cytrynowym
2 godz. 20 min
Pikantna marokańska zupa z soczewicą
35 Min
Hiszpańska zupa z kurczakiem i boczkiem (sopa de picadillo)
1j 20 menit
Zupa kalafiorowa; Makaron z chorizo i papryką
35 Min
Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem
30 min