
Urządzenia i Akcesoria
Szybki gulasz z chorizo i fasoli
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
1 porcja
Składniki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
60 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 1 cm kostkę
-
200 g krojonych pomidorów, z puszki
-
140 g czarnej fasoli, z puszki odsączonej i opłukanej
-
1 - 2 g sosu salsa z chili
-
¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
1 łyżka jogurtu naturalnego do dekoracji
-
kolendra, świeża posiekana, do dekoracji
-
ryż biały, długoziarnisty ugotowany, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
590 kcal /
2470 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
37 g
Węglowodany
38 g
Błonnik
11.8 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
1323 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY V
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Empanada XXL
1 godz. 15 min
Biała fasola z chorizo
50 min
Chana masala
35 min
Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem
30 min
Penne puttanesca
50 min
Ryż ze zrumienioną wołowiną i papryką
45 min
Fasolka po śródziemnomorsku
35 min
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50 min
Maślany kurczak ze śmietaną (butter chicken)
45 min
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55 min
Gulasz z ciecierzycy i chorizo ze szpinakiem
45 min
Mac'n'cheese z chorizo i papryką
50 min