
Urządzenia i Akcesoria
Ryż z kurczakiem curry
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
3 porcje
Składniki
-
190 g ryżu do risotto typu Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
-
290 g wody plus dodatkowa ilość do namoczenia ryżu
-
150 g udek z kurczaka, bez skóry i kości pokrojonych na 2 cm kawałki
-
40 g marchewki pokrojonej w 2 mm plastry
-
55 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
40 g kukurydzy, konserwowej odsączonej
-
15 g oliwy z oliwek
-
¾ łyżeczki curry, mielonego
-
¾ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
⅓ łyżeczki kolendry, mielonej
-
¾ łyżeczki cukru
-
⅓ łyżeczki soli
-
1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
374.6 mg
Białko
13.1 g
Kalorie
1565.2 kJ /
374.1 kcal
Tłuszcz
9.9 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
58 g