
Urządzenia i Akcesoria
Makaron jesienny z papryką i kurczakiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
makaronu, suchego tagliatele lub fusilli, kolorowego, z pszenicy durum300 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
fileta z piersi kurczaka pokrojonego w cienkie paski300 g
-
kiełbasy chorizo lub innej wędzonej kiełbasy, pokrojonej w plastry100 g
-
białego wina, wytrawnego100 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego3 - 4 szczypty
-
wody600 g
-
soli1 łyżeczka
-
zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w cienkie paski150 g
-
żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w cienkie paski150 g
-
woda osolona, do gotowania makaronu
-
śmietany, 18% tłuszczu150 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
604 kcal /
2527.8 kJ
Białko
33 g
Tłuszcz
21.5 g
Węglowodany
68 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Sód
1378 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska