Makaron jesienny z papryką i kurczakiem
TM5 TM6

Makaron jesienny z papryką i kurczakiem

Składniki

  • 20 g oliwy z oliwek
  • 300 g piersi kurczaka, pokrojonej w cienkie paski
  • 100 g kiełbasy chorizo lub innej wędzonej kiełbasy, pokrojonej w plastry
  • 100 g białego wytrawnego wina
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego, plus dodatkowa ilość do przyprawienia papryki
  • 600 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 300 g makaronu tagliatele lub fusilli, kolorowego, z pszenicy durum
  • 150 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w cienkie paski
  • 150 g żółtej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w cienkie paski
  • 150 g śmietany, 12% lub 18% tłuszczu, 12 % lub 18% tłuszczu

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2406 kJ / 575 kcal
Białko
32.1 g
Węglowodany
64.8 g
Tłuszcz
20.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie