Makaron z kurczakiem i pieczarkami

Makaron z kurczakiem i pieczarkami

4.2 2.3K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • pieczarek pokrojonych w 2-3 mm plastry
    250 g
  • filetów z piersi kurczaka pokrojonych w 2 cm kostkę
    300 g
  • wody
    520 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    1 płaska łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • makaronu, suchego, typu penne
    350 g
  • serka kremowego śmietankowego
    150 - 180 g
  • natki pietruszki, świeżej posiekanej
    1 - 2 łyżki
  • sera parmezan w płatkach
    3 - 4 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 572.8 kcal / 2398 kJ
Białko 36.8 g
Tłuszcz 15.3 g
Węglowodany 74.8 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...