Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 250 g pieczarek, pokrojonych w 2-3 mm plastry
- 300 g filetów z piersi kurczaka, pokrojonych w 2 cm kostkę
- 520 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona - 1 płaska łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 350 g makaronu, suchego, typu penne
- 150 - 180 g serka kremowego, śmietankowego
- 1 - 2 łyżki natki pietruszki, świeżej, posiekanej
- 3 - 4 łyżki sera parmezan, w płatkach
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2398 kJ / 572.8 kcal
- Białko
- 36.8 g
- Węglowodany
- 74.8 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ryż pomidorowy z szynką
40min
Kaszotto jaglane z kurczakiem i pieczarkami
30min
Kurczak z sosem pieczarkowym i ziemniakami
1 Std.
Makaron z kurczakiem, pieczarkami i zieloną fasolką
50min
Kurczak z makaronem w sosie śmietanowym
35min
Makaron jesienny z papryką i kurczakiem
40min
Zapiekanka z szynką i brokułem
1 Std. 10 Min
Makaron à la bolognese
30min
Makaron a'la carbonara
30min
Makaron w sosie bolońskim
40min
Kurczak z makaronem i pesto
30min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25 Min