
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek20 g
-
pieczarek pokrojonych w 2-3 mm plastry250 g
-
filetów z piersi kurczaka pokrojonych w 2 cm kostkę300 g
-
wody520 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli1 płaska łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
makaronu, suchego, typu penne350 g
-
serka kremowego śmietankowego150 - 180 g
-
natki pietruszki, świeżej posiekanej1 - 2 łyżki
-
sera parmezan w płatkach3 - 4 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
572.8 kcal /
2398 kJ
Białko
36.8 g
Tłuszcz
15.3 g
Węglowodany
74.8 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE MAKARONY
10 Przepisów
Polska
Polska