
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cebuli przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 250 g pieczarek pokrojonych w 2-3 mm plastry
- 300 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych w 2 cm kostkę
- 520 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l) pokruszona - 1 płaska łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 350 g makaronu, suchego, typu penne
- 150 - 180 g serka kremowego śmietankowego
- 1 - 2 łyżki natki pietruszki, świeżej posiekanej
- 3 - 4 łyżki sera parmezan w płatkach
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 572.8 kcal / 2398 kJ
- Białko
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Węglowodany
- 74.8 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti carbonara
40 min
Kurczak z makaronem w sosie śmietanowym
35 min
Makaron jesienny z papryką i kurczakiem
40 min
Makaron a'la carbonara
30 min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25 min
Kurczak z makaronem i pesto
30 min
Makaron z boczkiem i sosem porowym
40 min
Makaron z kurczakiem, pieczarkami i zieloną fasolką
50 min
Kurczak z sosem pieczarkowym i ziemniakami
1 godz.
Makaron à la bolognese
30 min
Zapiekanka z szynką i brokułem
1 godz. 10 min