Orientalny kurczak z ryżem i warzywami na parze
TM6 TM5

Orientalny kurczak z ryżem i warzywami na parze

4.3 (1.1K ocen)

Składniki

  • 300 g piersi z kurczaka, bez skóry, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 60 g oliwy z oliwek
  • 20 g sosu sojowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 150 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • ½ czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 900 g wody, plus dodatkowo 3 łyżki
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g ryżu białego, długoziarnistego
  • 100 g różyczek brokułu, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 100 g marchewki, pokrojonej w 5 mm plastry
  • 25 g skrobi ziemniaczanej
    lub 25 g skrobi kukurydzianej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2256.9 kJ / 539.4 kcal
Białko
30.6 g
Węglowodany
75.5 g
Tłuszcz
11.9 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Błonnik
4 g
Sód
1038.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy