![Kurczak po meksykańsku Kurczak po meksykańsku](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b3f1ee303ca267f340a7db7ee287a441/Derivates/fa7b8857ea40340748fde596adf7a4d05a721bb4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g ryżu brązowego
- 1200 g wody
- 15 g oleju
- 1 łyżeczka soli, plus 1 szczypta
- 100 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego w 3 cm kostkę
- 1 szczypta kminu rzymskiego, mielonego
- 1 szczypta oregano, suszonego
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 120 g papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 45 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 20 g sera żółtego, w plastrach, pokrojonego na kawałki
- 1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3489.2 kJ / 834 kcal
- Białko
- 44.9 g
- Węglowodany
- 121.3 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.4 g
- Błonnik
- 33.5 g
- Sód
- 2745.7 mg