Kurczak po meksykańsku

Kurczak po meksykańsku

3.8 112 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
1 porcja

Składniki

  • 50 g ryżu brązowego
  • 1200 g wody
  • 15 g oleju
  • 1 łyżeczka soli plus 1 szczypta
  • 100 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 3 cm kostkę
  • 1 szczypta kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 szczypta oregano, suszonego
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 120 g papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 45 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 20 g sera żółtego, w plastrach pokrojonego na kawałki
  • 1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 2745.7 mg
Białko 44.9 g
Kalorie 3489.2 kJ / 834 kcal
Tłuszcz 28.7 g
Błonnik 33.5 g
Tłuszcz nasycony 12.4 g
Węglowodany 121.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...