
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak po meksykańsku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
1 porcja
Składniki
-
ryżu brązowego50 g
-
wody1200 g
-
oleju15 g
-
soli plus 1 szczypta1 łyżeczka
-
fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 3 cm kostkę100 g
-
kminu rzymskiego, mielonego1 szczypta
-
oregano, suszonego1 szczypta
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki120 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu45 g
-
sera żółtego, w plastrach pokrojonego na kawałki20 g
-
pieprzu cayenne, mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
834 kcal /
3489.2 kJ
Białko
44.9 g
Tłuszcz
28.7 g
Węglowodany
121.3 g
Błonnik
33.5 g
Tłuszcz nasycony
12.4 g
Sód
2745.7 mg