Kurczak po meksykańsku
TM6 TM5

Kurczak po meksykańsku

4.0 (75 ocen)

Składniki

  • 50 g ryżu brązowego
  • 1200 g wody
  • 15 g oleju
  • 1 łyżeczka soli, plus 1 szczypta
  • 100 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego w 3 cm kostkę
  • 1 szczypta kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 szczypta oregano, suszonego
  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 120 g papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 45 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 20 g sera żółtego, w plastrach, pokrojonego na kawałki
  • 1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3489.2 kJ / 834 kcal
Białko
44.9 g
Węglowodany
121.3 g
Tłuszcz
28.7 g
Tłuszcz nasycony
12.4 g
Błonnik
33.5 g
Sód
2745.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy