Urządzenia i Akcesoria
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
50 g sera żółtego np. Gouda, Edam, pokrojonego na kawałki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
700 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w ćwiartki
-
330 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
15 liści bazylii, świeżej
-
350 g makaronu, suchego typu fusilli
-
6 plastrów szynki długodojrzewającej np. szwarcwaldzkiej, pokrojonej w 1 cm paski
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
22.5 g
Kalorie
2089 kJ /
499.8 kcal
Tłuszcz
15.8 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE MAKARONY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spaghetti napoletana (TM5, TM6)
40 min
Penne all'arrabbiata
20 min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 min
Makaron z papryką i kozim serem
20 min
Makaron w sosie bolońskim
40 min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM5, TM6)
40 min
Ryż pomidorowy z szynką
40 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM5, TM6)
40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym
35 min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 min
Zapiekanka makaronowa
45 min
Makaron w sosie pomidorowym
30 min