Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem

Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem

4.5 4.3K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
    50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • sera żółtego pokrojonego na kawałki
    50 g
  • cebula przekrojona na pół
    1
  • ząbek czosnku
    1
  • oleju
    20 g
  • pieczarek przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
    250 g
  • wody
    450 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu lub 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu i 100 g mleka
    200 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • makaronu, suchego, typu penne
    300 g
  • liści szpinaku baby, świeżych (patrz wskazówka)
    75 - 125 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 521 kcal / 2180 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 5.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...