
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
50
g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 50 g sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki - 50 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
- 1 cebula przekrojona na pół
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oleju
- 250 g pieczarek przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
- 450 g wody
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu lub 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu i 100 g mleka
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - ¾ łyżeczki soli
- 300 g makaronu, suchego, typu penne
- 75 - 125 g liści szpinaku baby, świeżych (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 521 kcal / 2180 kJ
- Białko
- 21 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Węglowodany
- 57 g
- Błonnik
- 5.7 g