Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na 1 cm kawałki
- 450 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych na 2 cm kawałki
- 20 - 30 g oliwy z oliwek
- 1000 g wody
-
¼
łyżeczki nitek szafranu
lub ½ łyżeczki kurkumy, mielonej - ½ łyżeczki soli
- 350 g makaronu, suchego, typu penne
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 50 g liści szpinaku, świeżych
- 1 ½ czubatej łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3267 kJ / 781 kcal
- Białko
- 51.8 g
- Węglowodany
- 65.6 g
- Tłuszcz
- 34.6 g
Alternatywne przepisy
Ryż pomidorowy z szynką
40 min
Kurczak z sosem pieczarkowym i ziemniakami
1h
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40 min
Makaron jesienny z papryką i kurczakiem
40 min
Spaghetti carbonara
40 min
Makaron à la bolognese
30 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min
Kurczak w ziołach prowansalskich z ryżem i brzoskwiniami
1h
Makaron a'la carbonara
30 min
Makaron w sosie bolońskim
40 min
Kurczak z makaronem i pesto
30 min