
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
3 porcje
Składniki
-
1050 g wody
-
190 g makaronu, suchego, typu tagliatelle z pszenicy durum (patrz wskazówka)
-
55 g marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
-
55 g groszku cukrowego, świeżego, w strączkach
-
55 g różyczek brokułu małych
-
10 g oleju
-
1 łyżeczka soli
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
120 - 150 g masła orzechowego
-
10 g sosu sojowego
-
15 g oleju sezamowego
-
¾ łyżeczki suszonych płatków chili (opcjonalnie)
-
1 ½ łyżki orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
627.2 kcal /
2624.2 kJ
Białko
21 g
Tłuszcz
34.8 g
Węglowodany
62.9 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Sód
1004.3 mg