Makaron z warzywami w sosie orzechowym

Makaron z warzywami w sosie orzechowym

4.0 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
3 porcje

Składniki

  • 1050 g wody
  • 190 g makaronu, suchego, typu tagliatelle z pszenicy durum (patrz wskazówka)
  • 55 g marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
  • 55 g groszku cukrowego, świeżego, w strączkach
    55 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego lub świeżego
  • 55 g różyczek brokułu małych
  • 10 g oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 120 - 150 g masła orzechowego
  • 10 g sosu sojowego
  • 15 g oleju sezamowego
    15 g oleju kokosowego
  • ¾ łyżeczki suszonych płatków chili (opcjonalnie)
  • 1 ½ łyżki orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
  • kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 627.2 kcal / 2624.2 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 34.8 g
Węglowodany 62.9 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 1004.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...