Urządzenia i Akcesoria
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
3 porcje
Składniki
-
1050 g wody
-
190 g makaronu, suchego, typu tagliatelle z pszenicy durum (patrz wskazówka)
-
55 g marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
-
55 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego lub świeżego55 g groszek cukrowy, mrożony
-
55 g różyczek brokułu małych
-
10 g oleju
-
1 łyżeczka soli
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
120 - 150 g masła orzechowego
-
10 g sosu sojowego
-
15 g oleju kokosowego15 g oleju sezamowego
-
¾ łyżeczki suszonych płatków chili (opcjonalnie)
-
1 ½ łyżki orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1004.3 mg
Białko
21 g
Kalorie
2624.2 kJ /
627.2 kcal
Tłuszcz
34.8 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Węglowodany
62.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Potrawka warzywna z ryżem
30 min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM6, TM7)
40 min
Kalafior Kung Pao z ryżem i sezamową surówką z marchewki
55 min
Korma z pieczonymi warzywami
55 min
Sos warzywny z masłem orzechowym
30 min
Warzywa w sosie orzechowym z ryżem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Makaron z pesto z buraka (TM5, TM6)
25 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM5, TM6)
35 min
Tofu po koreańsku
1 godz. 20 min
Bolognese z kalafiorem
55 min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 min