
Urządzenia i Akcesoria
Kalafior Kung Pao z ryżem i sezamową surówką z marchewki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
ziaren sezamu, białego1 łyżka
-
marchewki pokrojonej na kawałki300 g
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego10 g
-
syropu klonowego35 g
-
octu ryżowego25 g
-
oleju sezamowego5 g
-
napoju roślinnego np. migdałowego, sojowego (patrz wskazówka)80 g
-
skrobi kukurydzianej95 g
-
sosu sojowego40 g
-
kalafiora podzielonego na małe różyczki800 g
-
wody1350 g
-
oleju30 g
-
soli1 łyżeczka
-
ryżu basmati250 g
-
ząbki czosnku3
-
cebuli dymki tylko biała część, przekrojonej na pół50 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 g
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki½
-
sosu Hoisin30 g
-
szczypiorek z dymki, posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
550 kcal /
2301.2 kJ
Białko
13.2 g
Tłuszcz
12.6 g
Węglowodany
99.9 g
Błonnik
9.7 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
1387.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA AZJATYCKA
10 Przepisów
Polska
Polska