![Korma z pieczonymi warzywami Korma z pieczonymi warzywami](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6b6f54cddb52ea3f1058cde3165be2e8/Derivates/798618f86e9d1e4dbe037f3e4f7f525ea37de4e4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g ziemniaków, pokrojonych na 4 cm kawałki
- 500 g dyni piżmowej, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4 cm kawałki
- 150 g marchewki, pokrojonej na 4 cm kawałki
- 30 g oliwy z oliwek, plus 2 łyżki
- 2 łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 czubata łyżeczka maku
- 2 goździki
- 7 nasion kardamonu, wyłuskanych
- 250 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 3 ząbki czosnku
- 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 1 zielona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
- 30 g oliwy z oliwek
- ¾ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 liść laurowy, suszony
- 50 g orzechów nerkowca
- 50 g migdałów, blanszowanych
- 400 g mleczka kokosowego
- 60 g wody
- liście kolendry, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1847.1 kJ / 441.5 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 27.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 814.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pikantna zupa z soczewicy i faszerowane ziemniaki
1 Std.
Wegańskie tajskie zielone curry, ryż jaśminowy; Sorbet z mango i kokosa
1 Std.
Falafele z sosem pomidorowo-kokosowym
9h
Proteinowy bowl z falafelami i granatem
2 Std. 35 Min
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM5)
40 Min
Warzywa w sosie orzechowym z ryżem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 Min
Faszerowane bataty z majonezem banan-sriracha i surówką coleslaw
50 Min
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 min
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 Min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 Min
Paneer w sosie maślanym (Paneer Makhani)
55 min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 Min