Urządzenia i Akcesoria
Warzywa w sosie orzechowym z ryżem (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
400 g marchewek, nieobranych, pokrojonych 5 cm kawałki400 g młodych marchewek nieobranych, pokrojonych 5 cm kawałki
-
1550 g wody
-
30 g oleju
-
250 g ryżu jaśminowego
-
200 g pieczarek przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
-
150 g różyczek brokułu pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
100 g masła orzechowego (patrz wskazówka)
-
10 g cukru
-
30 g sosu sojowego
-
10 g oleju sezamowego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (ok. 5 x 0,5 cm)
-
50 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na 3 cm kawałki
-
150 g orzechów nerkowca prażonych, solonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
762.5 mg
Białko
20.5 g
Kalorie
3159.9 kJ /
755.2 kcal
Tłuszcz
38.9 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Węglowodany
88.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ SEZONOWO - LATO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańskie tajskie zielone curry, ryż jaśminowy; Sorbet z mango i kokosa
1 godz.
Makaron z wegańskim zielonym sosem i warzywami
35 min
Wegański pad thai z tofu
45 min
Proteinowy bowl z falafelami i granatem
2 godz. 35 min
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 min
Wegańskie miski Buddy z komosą ryżową
1 godz. 10 min
Sos warzywny z masłem orzechowym
30 min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min
Korma z pieczonymi warzywami
55 min
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
40 min
Tofu po koreańsku
1 godz. 20 min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 min