Warzywa w sosie orzechowym z ryżem (z osłoną noża miksującego 2.0)
TM6

Warzywa w sosie orzechowym z ryżem (z osłoną noża miksującego 2.0)

4.5 ( 113 ocen )

Składniki

  • 400 g młodych marchewek nieobranych, pokrojonych 5 cm kawałki
    lub 400 g marchewek nieobranych, pokrojonych 5 cm kawałki
  • 1550 g wody
  • 30 g oleju
  • 250 g ryżu jaśminowego
  • 200 g pieczarek przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
  • 150 g różyczek brokułu pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g masła orzechowego (patrz wskazówka)
  • 10 g cukru
  • 30 g sosu sojowego
  • 10 g oleju sezamowego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (ok. 5 x 0,5 cm)
  • 50 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 150 g orzechów nerkowca prażonych, solonych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
755.2 kcal / 3159.9 kJ
Białko
20.5 g
Tłuszcz
38.9 g
Węglowodany
88.1 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Sód
762.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy