Sos warzywny z masłem orzechowym

Sos warzywny z masłem orzechowym

4.5 63 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 20 g oleju
  • 500 g warzyw, mieszanych twardych, np. brokułu, kalafiora, marchewki, korzenia selera, pokrojonych na 1-2 cm kawałki
  • 50 g wody
  • 10 g cukru
  • 20 g sosu sojowego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 250 - 300 g warzyw, mieszanych liściastych lub cebulowych, np. szpinaku, kapusty, kapusty włoskiej, cebuli, pokrojonych na 3-5 cm kawałki
  • 100 g masła orzechowego
  • 10 g oleju sezamowego
    10 g oleju

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 432.3 kcal / 1808.5 kJ
Białko 15.8 g
Tłuszcz 21.8 g
Węglowodany 46.3 g
Błonnik 12.5 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 793.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...