Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 20 g oleju
- 500 g warzyw, mieszanych, twardych, np. brokułu, kalafiora, marchewki, korzenia selera, pokrojonych na 1-2 cm kawałki
- 50 g wody
- 10 g cukru
- 20 g sosu sojowego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 250 - 300 g warzyw, mieszanych, liściastych lub cebulowych, np. szpinaku, kapusty, kapusty włoskiej, cebuli, pokrojonych na 3-5 cm kawałki
- 100 g masła orzechowego
-
10
g oleju sezamowego
lub 10 g oleju
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1808.5 kJ / 432.3 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 12.5 g
- Sód
- 793.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55min
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
40 min
Dyniowe ragout z ryżem
45 min
Paneer w sosie maślanym (Paneer Makhani)
55min
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1h
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 min
Rösti z warzyw korzeniowych (TM5)
50min
Wegańska lasagne z domowym makaronem i soczewicą
2h 20min
Korma z pieczonymi warzywami
55min
Ziołowy hummus z falafelami
13 Std. 40 Min
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25min
Wrapy z hummusem i warzywami
1h