Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 20 g oleju
- 500 g warzyw, mieszanych, twardych, np. brokułu, kalafiora, marchewki, korzenia selera, pokrojonych na 1-2 cm kawałki
- 50 g wody
- 10 g cukru
- 20 g sosu sojowego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 250 - 300 g warzyw, mieszanych, liściastych lub cebulowych, np. szpinaku, kapusty, kapusty włoskiej, cebuli, pokrojonych na 3-5 cm kawałki
- 100 g masła orzechowego
-
10
g oleju sezamowego
lub 10 g oleju
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1808.5 kJ / 432.3 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 12.5 g
- Sód
- 793.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 min
Korma z pieczonymi warzywami
55 Min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki
1h
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 Min
Risotto z dynią i serem
50 min
Warzywne risotto; Mini ciasta czekoladowe na parze
1h
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM6)
1h
Warzywa w sosie orzechowym z ryżem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Pizza na spodzie z batatów
1h 5 min
Makaron z wegańskim zielonym sosem i warzywami
35 Min
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
40 min
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45 min