Sos warzywny z masłem orzechowym

Sos warzywny z masłem orzechowym

4.5 59 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • oleju
    20 g
  • warzyw, mieszanych twardych, np. brokułu, kalafiora, marchewki, korzenia selera, pokrojonych na 1-2 cm kawałki
    500 g
  • wody
    50 g
  • cukru
    10 g
  • sosu sojowego
    20 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • warzyw, mieszanych liściastych lub cebulowych, np. szpinaku, kapusty, kapusty włoskiej, cebuli, pokrojonych na 3-5 cm kawałki
    250 - 300 g
  • masła orzechowego
    100 g
  • oleju sezamowego
    10 g
    10 g oleju

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 432.3 kcal / 1808.5 kJ
Białko 15.8 g
Tłuszcz 21.8 g
Węglowodany 46.3 g
Błonnik 12.5 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 793.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...