Sos warzywny z masłem orzechowym
TM6 TM5

Sos warzywny z masłem orzechowym

4.5 (56 ocen)

Składniki

  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 20 g oleju
  • 500 g warzyw, mieszanych, twardych, np. brokułu, kalafiora, marchewki, korzenia selera, pokrojonych na 1-2 cm kawałki
  • 50 g wody
  • 10 g cukru
  • 20 g sosu sojowego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 250 - 300 g warzyw, mieszanych, liściastych lub cebulowych, np. szpinaku, kapusty, kapusty włoskiej, cebuli, pokrojonych na 3-5 cm kawałki
  • 100 g masła orzechowego
  • 10 g oleju sezamowego
    lub 10 g oleju

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1808.5 kJ / 432.3 kcal
Białko
15.8 g
Węglowodany
46.3 g
Tłuszcz
21.8 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Błonnik
12.5 g
Sód
793.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy