
Urządzenia i Akcesoria
Sos warzywny z masłem orzechowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
20 g oleju
-
500 g warzyw, mieszanych twardych, np. brokułu, kalafiora, marchewki, korzenia selera, pokrojonych na 1-2 cm kawałki
-
50 g wody
-
10 g cukru
-
20 g sosu sojowego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
250 - 300 g warzyw, mieszanych liściastych lub cebulowych, np. szpinaku, kapusty, kapusty włoskiej, cebuli, pokrojonych na 3-5 cm kawałki
-
100 g masła orzechowego
-
10 g oleju sezamowego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
432.3 kcal /
1808.5 kJ
Białko
15.8 g
Tłuszcz
21.8 g
Węglowodany
46.3 g
Błonnik
12.5 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
793.5 mg