Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g wody
- 45 g oliwy z oliwek
- 1 ½ łyżeczki soli
- 2 łyżki migdałów, w płatkach
- 1 cytryna, ekologiczna
-
320
g makaronu pełnoziarnistego, typu spaghetti
lub 320 g makaronu orkiszowego, typu spaghetti - 250 - 280 g czerwonego buraka (ok. 1 średnia szt.), pokrojonego na kawałki
- 30 g orzechów włoskich, łuskanych
- 1 ząbek czosnku
- 10 g płatków drożdżowych, nieaktywnych
- 4 - 5 liści bazylii, świeżych
- liście bazylii, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2069 kJ / 494 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 717 mg
Alternatywne przepisy
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym
35 Min
Bolognese z kalafiorem
55 min
Makaron z wegańskim zielonym sosem i warzywami
35 Min
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM5)
1h
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM6)
1h
Bakłażany po kaszubsku
3h 50min
Klopsiki z tofu z sosem słodko-kwaśnym i ananasowym ryżem
55 min
Warzywa w sosie orzechowym z ryżem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Wegetariański gulasz z tofu
30 min
Zapiekanka warzywna z serem feta
1 Std. 20 Min
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
45 min
Curry z batatami i szpinakiem
40 min