Makaron z pesto z buraka
TM6 TM5

Makaron z pesto z buraka

4.4 (86 ocen)

Składniki

  • 1500 g wody
  • 45 g oliwy z oliwek
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 2 łyżki migdałów, w płatkach
  • 1 cytryna, ekologiczna
  • 320 g makaronu pełnoziarnistego, typu spaghetti
    lub 320 g makaronu orkiszowego, typu spaghetti
  • 250 - 280 g czerwonego buraka (ok. 1 średnia szt.), pokrojonego na kawałki
  • 30 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g płatków drożdżowych, nieaktywnych
  • 4 - 5 liści bazylii, świeżych
  • liście bazylii, świeże, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2069 kJ / 494 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
65 g
Tłuszcz
20 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
8 g
Sód
717 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 75 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy