Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g wody
- 45 g oliwy z oliwek
- 1 ½ łyżeczki soli
- 2 łyżki migdałów, w płatkach
- 1 cytryna, ekologiczna
-
320
g makaronu pełnoziarnistego, typu spaghetti
lub 320 g makaronu orkiszowego, typu spaghetti - 250 - 280 g czerwonego buraka (ok. 1 średnia szt.), pokrojonego na kawałki
- 30 g orzechów włoskich, łuskanych
- 1 ząbek czosnku
- 10 g płatków drożdżowych, nieaktywnych
- 4 - 5 liści bazylii, świeżych
- liście bazylii, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2069 kJ / 494 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 717 mg
Alternatywne przepisy
Bolognese z kalafiorem
55 min
Klopsiki z tofu z sosem słodko-kwaśnym i ananasowym ryżem
55 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Burgery z buraka
3h 25 min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 Min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym
35min
Bezglutenowe kotleciki wegetariańskie z dressingiem jogurtowym
55 min
Risotto z dynią i serem
50min
Kopytka marchewkowe z masłem cynamonowym
40 Min
Risotto z burakami i balsamico
40 Min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30 min
Wegetariańskie kotleciki z kaszą gryczaną
1 Std. 10 Min