
Urządzenia i Akcesoria
Pieczone wegetariańskie enchilady
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
200 g sera żółtego np. goudy, cheddara, pokrojonego na kawałki
-
170 g kukurydzy, konserwowej odsączonej (patrz wskazówka)
-
100 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej (patrz wskazówka)
-
300 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
15 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
120 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
-
2 łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
8 tortilli pszennych (patrz wskazówka)
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
½ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
789.4 kcal /
3302.9 kJ
Białko
26.9 g
Tłuszcz
44.3 g
Węglowodany
75.4 g
Błonnik
8.6 g
Tłuszcz nasycony
20.2 g
Sód
2352.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

¡FIESTA MEXICANA!
10 Przepisów
Polska
Polska