
Urządzenia i Akcesoria
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
batatów pokrojonych na 2-3 cm kawałki500 g
-
różyczek kalafiora500 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do smażenia20 g
-
soli2 płaskie łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
mieszanki przypraw z chili1 łyżeczka
-
orzeszków piniowych60 g
-
ząbek czosnku1
-
białej fasoli, z puszki odsączonej i opłukanej250 g
-
jogurtu greckiego150 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
wody (patrz wskazówka)30 - 50 g
-
kminku, mielonego½ płaskiej łyżeczki
-
sera halloumi pokrojonego w 2 cm kostkę250 g
-
soczewicy z puszki odsączonej (ok. 265 g)1 puszka
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście (opcjonalnie) grubo posiekane, do posypania2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
708.9 kcal /
2965.8 kJ
Białko
31.2 g
Tłuszcz
35.8 g
Węglowodany
72.3 g
Błonnik
17.1 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Sód
2083 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MISKI MOCY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bowl z brązowym ryżem, łososiem i warzywami
45 min
Korma z pieczonymi warzywami
55 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM5)
1 godz.
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM6)
40 min
Bowl ze smażonym łososiem i czarną fasolą
35 min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min
Proteinowy bowl z falafelami i granatem
2 godz. 35 min
Bowl z kurczakiem, serem feta i dipem paprykowym
40 min
Bowl z ciecierzycą i kaszą bulgur
30 min
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30 min