Urządzenia i Akcesoria
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
500 g batatów pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
500 g różyczek kalafiora
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
2 płaskie łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki chili, mielonego1 łyżeczka mieszanki przypraw z chili
-
60 g migdałów, w słupkach60 g orzeszków piniowych
-
1 ząbek czosnku
-
250 g białej fasoli, z puszki odsączonej i opłukanej
-
150 g jogurtu greckiego
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 - 50 g wody (patrz wskazówka)
-
½ płaskiej łyżeczki kminku, mielonego
-
250 g sera halloumi pokrojonego w 2 cm kostkę
-
1 puszka soczewicy z puszki odsączonej (ok. 265 g)
-
2 łyżki natki pietruszki, świeżej, tylko liście (opcjonalnie) grubo posiekane, do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2083 mg
Białko
31.2 g
Kalorie
2965.8 kJ /
708.9 kcal
Tłuszcz
35.8 g
Błonnik
17.1 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Węglowodany
72.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MISKI MOCY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 min
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30 min
Wegański pad thai z tofu
45 min
Proteinowy bowl z falafelami i granatem
2 godz. 35 min
Bowl ze smażonym łososiem i czarną fasolą
35 min
Dyniowe ragout z ryżem
1 godz.
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min
Bowl z ciecierzycą i kaszą bulgur
30 min
Korma z pieczonymi warzywami
55 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min