Wietnamski bowl z tofu i makaronem

Wietnamski bowl z tofu i makaronem

4.4 178 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • tofu, średnio twardego pokrojonego na 1-2 cm kawałki
    150 g
  • oleju sezamowego, prażonego
    2 łyżki
  • sosu sojowego tamari (patrz wskazówka)
    2 łyżki
  • soku z limonki, świeżo wyciśniętego plus 1 łyżka
    20 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego plus 1 łyżeczka
    10 g
  • suszonych płatków chili
    ½ łyżeczki
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    10 g
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    ½
  • ząbek czosnku
    1
  • octu ryżowego
    20 g
  • sosu sojowego
    25 g
  • sałaty lodowej
    100 g
  • ogórka
    200 g
  • marchewki
    50 g
  • azjatyckiego cienkiego makaronu np. ryżowego, z tapioki
    100 g
  • woda do namoczenia makaronu
  • liście kolendry, świeże do dekoracji
    liście mięty, świeże, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 422.8 kcal / 1769 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 14.7 g
Węglowodany 62.3 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 1171.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...