
Urządzenia i Akcesoria
Wegański ramen z masłem orzechowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
makaronu ramen, suchego instant, bez jajek (o czasie przygotowania 4-6 min, patrz wskazówka), połamanego na kawałki250 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry25 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
oleju sezamowego, prażonego20 g
-
czerwonej pasty curry (patrz wskazówka)1 - 2 łyżeczki
-
mleczka kokosowego400 g
-
wody700 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM wegańskiego2 łyżeczki
-
masła orzechowego80 g
-
sosu sojowego5 łyżek
-
kurkumy, suszonej, mielonej1 łyżeczka
-
mąki kukurydzianej2 łyżki
-
syropu z agawy1 łyżka
-
tofu, średnio twardego (ok. 300 g), pokrojonego w 2 cm kostkę1 ½ opakowania
-
mirinu2 łyżki
-
sól do oprószenia
-
pieprz, mielony do oprószenia
-
brązowych pieczarek, świeżych pokrojonych w 5 mm plastry150 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1,5 cm kostkę150 g
-
kolendra, świeża tylko liście, grubo posiekane, do posypania
-
ziarna sezamu uprzednio uprażone, do dekoracji
-
strączków młodego, zielonego groszku przekrojonego na pół100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
559.8 kcal /
2342.4 kJ
Białko
19.9 g
Tłuszcz
31.6 g
Węglowodany
44.9 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
15.2 g
Sód
1539.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska