Urządzenia i Akcesoria
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
70 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
400 g makaronu jajecznego, suchego, typu pappardelle
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
400 g dyni piżmowej obranej, pokrojonej na 1,5-2 cm kawałki
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
1 łyżka octu do Mycia Wstępnego
-
150 g brązowych pieczarek, świeżych pokrojonych w 5 mm plasterki
-
200 g liści szpinaku, świeżych
-
20 g orzeszków piniowych
-
suszone płatki chili do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1053.5 mg
Białko
24.8 g
Kalorie
2649.3 kJ /
632.8 kcal
Tłuszcz
21.3 g
Błonnik
7.4 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Węglowodany
88.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Klopsiki z tofu z sosem słodko-kwaśnym i ananasowym ryżem
55 min
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM5, TM6)
40 min
Penne z dynią i szynką
30 min
Makaron z pesto z buraka (TM5, TM6)
25 min
Bolognese z kalafiorem
55 min
Makaron z dynią i jarmużem
40 min
Zapiekanka warzywna z serem feta
1 godz. 20 min
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
40 min
Zapiekanka makaronowa z dynią i serem
1 godz.
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM5, TM6)
35 min