Wegańska kaszanka z czarną soczewicą

Wegańska kaszanka z czarną soczewicą

4.7 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 sztuki

Składniki

  • 1700 g wody
  • 170 g czarnej soczewicy belugi, suszonej (patrz wskazówka)
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 - 2 liście laurowe, suszone
  • 2 - 3 ziarna ziela angielskiego
  • 65 g kaszy gryczanej, prażonej
  • 270 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 55 g oleju
  • ¾ łyżeczki majeranku, suszonego
  • ¾ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • ¾ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ¾ łyżeczki pieprzu ziołowego
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ½ - 1 ½ łyżeczki pudru z grzybów (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
  • 20 g sosu sojowego
  • 35 g kaszy manny

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 393.5 kcal / 1646.4 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 15.1 g
Węglowodany 53.9 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 1172.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...